3 formes poderoses de fer servir les teves paraules

3 formes poderoses de fer servir les teves paraules

Els cristians tenim l’hàbit de dir que “la paraula de Déu té poder”. De fet, ho creiem (Hebreus 11:3). Tot i això, sovint ens oblidem que les nostres paraules també tenen poder. Allò que diem pot canviar la nostra vida, però també pot impactar i canviar la vida dels altres.

Les amistats, les relacions i nosaltres

Ja sigui amb les nostres amistats o relacions, les paraules que diem poden edificar o destruir els altres (Proverbis 12:6). Fins i tot la a teva pròpia vida, una paraula senzilla té el poder d’arruïnar-la completament. 

Si no hi estàs d’acord, t’animo, ara, a fer l’exercici de pensar i recordar aquella persona que et va dir alguna cosa que et va animar o fer-te sentir malament en el passat. 

Si ho has fet, estaràs, ara, d’acord que les paraules tenen poder i la teva paraula també té poder com a eina que pot millorar o empitjorar la vida. Algú va dir que “som les paraules que diem”.

És la teva responsabilitat triar de quina forma vols fer servir les teves paraules. Per això, aquí et deixo tres aspectes a tenir en compte quan hagis de fer servir qualsevol paraula. 

1. Fes servir les teves paraules per a dirigir la teva vida

Crec que és difícil edificar els altres si nosaltres no hem passat per cap procés de construcció. ¿Hi estàs d’acord? Les teves paraules tenen control sobre les teves accions i dirigeixen la teva vida. 

Llavors, controlant el que dius, et pot ajudar a canviar tota la teva vida. És com “posar la brida a la boca dels cavalls” (Jaume 3:3). Si controles les teves paraules, pots controlar tot el teu cos. 

No permetis que frases com “sóc lleig/lletja”, o “no m’agrada la meva feina” dirigeixin la teva vida. Has estat creat i estimat per Déu, beneït en Crist, i amb l’Esperit Sant seràs prou creatiu per a trobar maneres de beneir els altres.

2. Fes servir les teves paraules per a beneir els altres

Exacte. Si ets com jo, estic segur que més d’una vegada has dit paraules sense pensar en les conseqüències. En altres moments de la vida, tenim el poder de dir alguna cosa bona, positiva, però ens quedem en silenci. 

Necessitem aprendre a parlar quan se suposa que hem de parlar i a callar quan se suposa que hem de callar. Si parlem, reitero, hem d'assegurar-nos que estem fent servir paraules per a edificar, beneir els altres, i no pas per a maldir-los (Jaume 3:9-10). T’animo a que siguis una benedicció per aquells amb qui tens contacte diari. 

3. Fes servir les teves paraules per a declarar qui ets en Crist 

També és comú sentir entre els cristians —persones que han acceptat a Jesús com el seu Salvador— utilitzar les seves paraules, dir o compartir que no són dignes de l’amor de Déu, ficant-se al cap que sent pecadors, Déu no pot estimar-los (Joan 3:16).

Si fossis un criminal i t’haguessin declarat innocent, li diries a la gent que encara ets culpable? 

L'apòstol Pau ens anima a declarar que som la “justícia de Déu en Crist Jesús” (2 Corintis 5:21). Si, amb humilitat, tenim coses i pecats a confessar hem de recordar que Ell “ens perdonarà els nostres pecats i ens netejarà de tota injustícia” (1 Joan 1:9). 

Ets una nova creació. Això és meravellós! Per tant, repetir-se interiorment, o en públic, que ningú t’estima, o que ets un perdedor, no t’ajuda. No et farà tenir més èxit, que t’estimin més, ni ser menys pecador (Romans 3:23).

Conclusió

Estic convençut que si vols canviar per dins, aquest canvi també ha de començar per la manera de parlar. Si ho fas, podràs esperar un resultat molt diferent. 

Recorda que les teves paraules, i la capacitat de poder fer-les servir, són un regal únic i poderós de Déu. Poden beneir, controlar les teves accions i poden recordar-te de l’amor de Déu en Jesús, que canvia la teva vida.

Com fas servir les paraules a la teva vida? Et funciona? Comenta-ho aquí a baix!

Comentaris