Com demostrar als teus pares que els estimes i els honores?

Com demostrar als teus pares que els estimes i els honores?

Aquests dies tenim a la meva mare a casa, passant un temps amb nosaltres, després de molts anys sense venir a Catalunya. Estem encantats, sobretot perquè acabo de ser pare per primer cop, i una mica d’ajuda i “d’experiència materna ancestral”, sempre és benvinguda!

També estan sent uns bons dies per a recordar el passat, el temps en què jo era adolescent, la relació del jo adolescent amb la meva mare, i les ensenyances bíbliques que ens van ajudar a formar aquesta relació.

Què diu la Bíblia?

Precisament a la Bíblia hi ha un verset clau sobre aquest tema. És un dels 10 Manaments que apareixen a Èxode o Deuteronomi i que, segons l’apòstol Pau, es tracta del “​​primer manament amb promesa”.

Diu així:

 “Honra el pare i la mare. Així tindràs llarga vida en el país que et dona el Senyor, el teu Déu.”

Èxode 20:12 BCI

Un verset molt interessant, també en el meu context de migrant, i digne d’una bona reflexió teològica, que deixarem per un altre moment, però que desperta la pregunta lògica “com honorar el pare i la mare?”.

Tres maneres de demostrar als teus pares que els estimes i els honores

Tot i que els nostres pares ens estimen i nosaltres també els estimem, algunes vegades les nostres accions i paraules demostren el contrari. M’equivoco?

La qüestió és que Déu es preocupa molt per com tractem els nostres pares i mares. Per això, avui vull compartir amb tu tres maneres que et poden ajudar a mostrar amor als teus pares.

1. Parla amb ells

Parlar sobre els teus sentiments amb els teus pares sempre ha sigut un repte. No és correcte?! Doncs t’animo, ara, a parlar amb ells sobre les teves preocupacions, les teves pors i les teves il·lusions. 

Saps que “els diners no poden comprar l'experiència” i els teus pares en tenen molta. 

Això significa que, encara que tingueu una diferència d’edat i de cultura importants, ells et poden entendre i oferir-te paraules de saviesa. En aquest cas, crec que és una qüestió de tenir suficient estima per obrir-se. 

2. Digues la veritat

Si hi ha alguna cosa que no li agrada a Déu és la mentida. Pots amagar detalls importants de la teva vida al teu pare o la teva mare, però Déu sap tota la veritat sobre els teus amics i la teva escola.

Dir la veritat genera confiança entre tu i els teus pares. La confiança comença i acaba amb la veritat.

3. Tracta'ls amb respecte

Hi ha una tendència que diu que els adolescents d’abans eren més respectuosos que els adolescents d’ara. Crec que aquesta afirmació és una mica discutible. 

El tema és que els mitjans de comunicació social que tenim actualment revelen comportaments de fills amb pares on és difícil veure qualsevol tipus d’estima i honor. 

Tractar amb respecte els teus pares és recordar qui són. És posar en valor tot el que han fet i fan per tu. És posar en valor el seu paper a la teva vida. 

Ser agraït i mostrar agraïment, per això, és una forma de demostrar amor als teus pares.

Conclusió

Per acabar, ara que també estic a l’altre costat –el de la paternitat–, penso que pot ser reconfortant per als teus pares sentir que els estimes. A més, ho pots expressar de diferents formes, ja sigui verbalment, enviant un whatsapp, o amb les teves accions. Independentment de com ho facis, assegura’t que sàpiguen que els estimes. 

¿De quines altres formes demostres als teus pares que els estimes i els honores? Comenta-ho aquí a baix!

Comentaris