Comunicat Església Evangèlica Unida de Terrassa davant el conflicte Ucraïna - Rússia

Comunicat Església Evangèlica Unida de Terrassa davant el conflicte Ucraïna - Rússia

"COM A ESGLÉSIA EVANGÈLICA UNIDA DE TERRASSA"

Denunciem l'agressió bèl·lica unilateral per part de les forces armades russes contra l'estat sobirà d'Ucraïna.

Denunciem l'ús de la força, de les armes i de la violència, com a mitjà il·legítim per  aconseguir objectius personals o col·lectius, polítics o econòmics, vinguin d'on vinguin i els executi qui els executi.

Denunciem que, a més d'una violació de les lleis internacionals, l'agressió bèl·lica de Rússia contra Ucraïna és, des d'una perspectiva ètica: il·legítima i immoral.

Com a cristians evangèlics expressem el nostre compromís d'oració i de treball per la pau, la reconciliació i la resolució dialogada dels conflictes entre individus i nacions.

Preguem pels nostres germans en la fe, a un costat i a l'altre de la frontera ucraïnesa - russa i animem a tots els creients en el Déu de la Bíblia "que fa cessar les guerres" (Salm 46:9), a perseverar en l'oració perquè les accions militars es detinguin immediatament.

Demanem a Déu saviesa, fermesa i altura de mires per als nostres governants, especialment per a aquells que hagin de prendre decisions difícils per garantir la pau a Ucraïna i a la regió.

Expressem la més profunda solidaritat, envers les víctimes d'aquesta agressió, especialment envers les víctimes civils que en aquests casos solen ser considerades "danys col·laterals", però que per Déu -i per nosaltres- són persones, famílies, nens i ancians, les vides dels quals i el benestar dels quals valen més que qualsevol interès nacional, polític o econòmic.

Comentaris