Confia en Déu per al teu creixement espiritual

Confia en Déu per al teu creixement espiritual

Aquestes setmanes a l’Església UNIDA hem començat una nova sèrie de predicacions sobre el creixement espiritual, anomenada “Com creixem”. A Friday’s també hem començat, amb els adolescents i joves, una sèrie amb el mateix tema.

Tots tenim un propòsit

Resulta que, a la vida, cadascú de nosaltres té un propòsit, una raó de ser. Sovint busquem aquest propòsit en el món exterior, intentant trobar la nostra vocació o carrera ideal, o buscant la felicitat en relacions o possessions materials.

No obstant això, crec que hi ha una altra dimensió on podem trobar significat i propòsit: el nostre creixement espiritual. El creixement espiritual ens ajuda a connectar amb la nostra veritable essència, a descobrir els nostres valors més profunds i a viure una vida més plena i autèntica.

En aquest article, explorarem algunes claus per al creixement espiritual i com podem cultivar aquesta dimensió important de les nostres vides.

El creixement com una pomera 

Sabies que hi ha diferents maneres de sembrar llavors per a diferents plantes? No soc gens especialista en agricultura, però sé que les llavors es poden llençar per tot arreu, el que és genial per a plantar flors silvestres. O bé es poden plantar meticulosament una o unes poques llavors a la vegada, espaiades d’altres llavors, com les síndries.

Es veu que les pomeres en un hort de pomeres creixen millor i més fortes quan estan separades entre 2 i 8 metres, però han de ser plantades l’una a prop de l’altra per ser pol·linitzades.

Això és molt similar a nosaltres, espiritualment.

La nostra vida espiritual s’assembla molt a una pomera, per això és important cuidar i cultivar el nostre creixement espiritual de manera conscient i intencional, tal com es fa amb el cultiu de les plantes.

Així com les plantes necessiten diferents formes de plantació i espai per a créixer i fructificar, també nosaltres necessitem diferents pràctiques i espais per al nostre creixement espiritual.

Sigui el culte de diumenge o estudiant la Paraula de Déu amb un company de viatge. En aquest sentit, el cultiu d’un hort de pomeres em sembla una metàfora útil per entendre com el nostre creixement espiritual requereix una atenció constant i una planificació adequada per assolir els fruits desitjats.

El Jardiner 

Per tant, així com les plantes necessiten ser plantades amb cura i propòsit per créixer i fructificar, també nosaltres necessitem la guia i la presència de Déu per aconseguir la salvació i el creixement espiritual.

Déu és el jardiner del teu creixement espiritual i té un propòsit per a la teva vida.

La idea que Déu planta les llavors de salvació amb cura i propòsit també em sembla que és una metàfora útil per entendre com el nostre camí cap a la vida eterna està guiat per Ell, i hem de confiar en aquesta guia per aconseguir el nostre objectiu final

Déu planta la nostra necessitat de salvació als nostres cors.

La llavor de la salvació

Acceptar la veritat de la seva Paraula, i el do de la vida, és el que permet que la salvació comenci a brotar, arrelar i créixer fins a convertir-se en una plàntula, i després en un arbre, i després, si és saludable i fort, comenci a donar fruit.

Per una qüestió d’expectatives, crec que és importat recordar que no comencem la nostra relació amb Déu com un arbre adult que simplement produeix bons fruits. La nostra relació comença com una llavor plantada per Déu, i necessitem a Déu per a la salvació. 

Déu ens dona la salvació.

Més i més com Ell

És quan acceptem el seu regal que, després, ens podem tornar més i més com Ell, fent-nos més forts i saludables com més confiem en els seus recursos per a nosaltres. 

Ell és el jardiner que planta cada llavor, ens rega i ens ensenya a través del seu Esperit Sant i de la seva Paraula. Ell ens dona accés a través del regal de la vida de Jesús. A mesura que fem ús dels recursos que Ell ens dona, arrelem i ens establim per mantenir-nos forts i alçats, sense importar els vents i les tempestes que bufen al nostre voltant.

Si seguim creixent en Ell, Déu ens farà com arbres fruiters que criden l'atenció. Els nostres fruits beneficiaran altres persones, i Déu plantarà les llavors de la salvació als cors dels altres a través dels fruits que portem.

Per cert…

Avui és un bon moment per preguntar-te si has acceptat el regal de la salvació i de l'esperança de vida eterna que Déu ha posat en el teu cor. Si encara no has acceptat aquest regal, avui és el dia per a donar gràcies a Déu i començar una relació sana i de creixement amb Ell.

Si necessites ajuda en aquest procés, no dubtis a parlar amb nosaltres. Estem disposats a celebrar amb tu i a ajudar-te a fer els teus propers passos cap a la construcció d'una relació més íntima amb Jesús!

La Paraula de Déu

Una de les maneres de cultivar la nostra relació amb Déu és passar temps en la Paraula de Déu, la Bíblia. Podem veure la Paraula de Déu com el terra on som plantats per fer arrels profundes i créixer espiritualment. A més, la Paraula de Déu és l'aigua que ens alimenta i ens ajuda a créixer en força i en saviesa.

Quan estem plantats a la Paraula de Déu, Déu produeix un creixement saludable en les nostres vides. Però com la flor de la pomera que mor quan és separada de l'arbre, quan deixem de llegir la Bíblia i escoltar les seves lliçons, ens estem privant de la font d'aliment que necessitem per créixer en la fe.

Per tant, t'animo a recordar diàriament que estar plantat en la Paraula de Déu permet que Déu produeixi creixement en la teva vida. Si la llavor de la salvació ha estat plantada en el teu cor, ha de començar a fer créixer la teva relació amb Déu. 

Confia en Déu per al teu creixement espiritual.

Què significa per a tu que la salvació sigui com una llavor? Comenta a continuació i comparteix la teva perspectiva

Comentaris