Confia en Jesús

Confia en Jesús

Mentre ens endinsem en aquest nou curs i molts de vosaltres ja us heu adaptat a les rutines, crec que és un moment perfecte per explorar la importància de la confiança en la nostra relació amb Jesús.

En aquest article, reflexionarem sobre com la confiança pot ser la clau d'una relació dinàmica i significativa amb Jesús. Així que, sense més preàmbuls, endinsem-nos en aquesta conversa sobre com construir i cultivar una connexió autèntica amb el nostre Salvador.

El poder de les relacions

Tots hem experimentat diverses relacions al llarg de les nostres vides: amb els nostres pares, germans, amics d'infància i molts altres. Algunes d'aquestes relacions es destaquen com a excepcionalment fortes i significatives, i és important comprendre què les fa especials.

Pensa per un moment en aquestes relacions. Quines són les qualitats que fan que aquestes relacions siguin tan sòlides? És la confiança, l'empatia, la comunicació o alguna altra cosa que les fa destacar?

Les relacions fortes tenen poder i aquestes qualitats poden enriquir les nostres vides i ajudar-nos amb la nostra relació amb Jesús.

El paper de la confiança

Un tema central en les relacions humanes i la nostra relació amb Jesús és la confiança. La confiança és una qualitat inqüestionable en qualsevol mena de relació.

La confiança és com la cola que manté juntes les relacions. És el fonament que sosté tota connexió significativa. Sense confiança, fins i tot les relacions més fortes poden esfondrar-se.

Abans de continuar endavant, prenem un moment per reflexionar sobre la importància de la confiança a les nostres vides. Què significa per a tu confiar en algú? Com s'ha desenvolupat la confiança en les teves relacions més importants?

Permet-me compartir, breument, algunes de les meves pròpies experiències i reptes relacionats amb la confiança. Vaig viure de tot. A vegades, confiar en algú pot ser fàcil i natural, però en altres ocasions, pot ser un desafiament. Les relacions humanes poden ser complicades i, sovint, la confiança és la clau per a superar els obstacles que se'ns presenten.

La confiança és crucial per a l'èxit de qualsevol relació i has d’aprendre a afrontar els reptes relacionats amb la confiança. Recordem que la confiança no és només una qualitat en les relacions humanes, sinó que també és fonamental en la nostra relació amb Jesús.

Nodrir la confiança

La confiança és com una planta que ha de ser cuidada i alimentada per poder créixer i prosperar. Així doncs, com podem fomentar i fer créixer la confiança amb el temps, prenent com a exemple les relacions romàntiques?

Pensa en una relació romàntica a la teva vida o en la d'algú que coneixes. Quan comença una relació, tot sovint es basa en la confiança inicial, però aquesta confiança ha de ser nodrida i cultivada amb el temps.

Imaginem la fase inicial d'una relació romàntica. Comences a deixar que la teva parella sàpiga que estàs interessat o interessada, i això ja requereix una certa dosi de confiança. Potser et preguntes si aquesta persona et recriminarà o es burlarà de tu. I quan la persona et respon de manera positiva, es construeix una mica més de confiança.

Després, la relació pot anar creixent i es pot arribar al punt de presentar la teva parella a la teva família. Això, sense cap dubte, requereix un nivell més gran de confiança. I què passa si la teva família és una mica estranya? O si la teva parella ho és? Aquests són moments crucials en què la confiança es posa a prova i es pot fer més forta.

A mesura que la relació continua, podeu arribar al punt de fer propostes de matrimoni. Aquest és un moment enormement significatiu, i dir "sí" a aquesta proposta requereix un nivell màxim de confiança.

Però la història no s'atura aquí. Després de casar-se, es poden prendre decisions com tenir fills o fer canvis importants a la vida, així com mudar-se a l'altra punta del país per raons de feina. Aquests moments també són proves de la confiança que has construït al llarg del temps.

Totes aquestes etapes il·lustren com la confiança és una part integral de les relacions romàntiques i com s'ha de construir i alimentar amb el temps. Aquesta mateixa dinàmica es pot aplicar a les nostres vides en relació amb Jesús. La confiança en Ell no es desenvolupa immediatament, sinó que es cultiva amb el temps.

La confiança en la nostra relació amb Jesús

Ara, apliquem el que hem après sobre la confiança a les nostres vides en relació amb Jesús. Establim paral·lelismes entre la confiança en les relacions humanes i la confiança en Jesús, perquè puguem veure com aquesta qualitat universal juga un paper crític en la nostra fe.

Pensa en com confiem en les persones que ens envolten. Igual que en una relació amb un ésser estimat, la nostra relació amb Jesús també es basa en la confiança. Quan confiem plenament en algú, com Jesús, podem assumir el millor d'aquesta persona, fins i tot en moments difícils.

Potser algunes persones dubten de la seva capacitat per confiar plenament en Jesús. Això ens porta a una pregunta fonamental: quina és la relació entre la fe i la confiança? La resposta és que la fe i la confiança estan estretament relacionades. Quan confiem plenament en Jesús, estem demostrant la nostra fe en la seva bondat i el seu propòsit per a les nostres vides.

Per tant, t’animo a confiar en Jesús en totes les àrees de la teva vida. Això no significa que tot serà fàcil o que no hi haurà obstacles. Però, com hem après a les nostres relacions personals, la confiança és la clau per a superar els desafiaments.

Recordem que Jesús ens convida a confiar en Ell, no només per a la nostra salvació, sinó també per aprendre com viure de manera millor. La confiança és la base de tota relació significativa, incloent-hi la nostra relació amb Jesús.

La invitació a seguir Jesús

Quina és l'essència de la invitació de Jesús a seguir-lo? Marc 1:17 és un verset que posa de manifest la seva invitació i la seva importància a la nostra relació amb Ell.

Marc 1:17 ens diu: 

"Jesús els digué: “Seguiu-me, i us faré pescadors d’homes”.” 

Aquesta és una de les invitacions més importants que Jesús va fer. Ell ens crida a seguir-lo i ens promet orientació i un propòsit significatiu.

Quan Jesús diu "seguiu-me", està convidant les persones a construir una relació amb Ell. No només ens convida a ser espectadors, sinó a ser deixebles que aprenen d'Ell i que, amb la seva guia, poden ser pescadors, i fer una diferència en el món.

Així que vull animar-te a considerar dues preguntes crucials. En primer lloc, has confiat en Jesús per a la teva salvació? Aquesta és una decisió fonamental. En segon lloc, estàs disposat/disposada a confiar en Jesús per guiar-te i ensenyar-te com viure de manera significativa i transformadora?

La invitació de Jesús és una crida a la relació i a una vida amb un propòsit.

La confiança condueix a l'obediència

Existeix una relació entre la confiança i l'obediència en la nostra relació amb Déu. La confiança en Déu és la força impulsora que ens porta a obeir les seves paraules. L'obediència basada en la confiança reforça la nostra connexió amb Ell.

La confiança i l'obediència estan íntimament connectades en la nostra relació amb Déu. Quan confiem en Déu, estem disposats a obeir-lo perquè sabem que Ell té en compte el nostre millor interès. Això no vol dir que sempre sigui fàcil, sinó que l'obediència és una manifestació de la nostra confiança en la seva saviesa i amor.

Imaginem que comencem a confiar més en Jesús en la nostra vida diària. Podem començar a poc a poc, amb petits passos de fe i obediència. Per exemple, podríem prendre la decisió de ser més atents a les persones necessitades al nostre voltant i oferir-los ajuda o suport. Aquesta és una manera d'obeir el mandat de Jesús d'estimar els nostres proïsmes com a nosaltres mateixos.

A mesura que fem petits passos en la confiança i l'obediència a Déu, experimentem la seva presència i el seu poder en les nostres vides. Això reforça la nostra connexió amb Ell i ens encoratja a continuar confiant i obeint.

Conclusió

Per tant, la confiança és la columna vertebral de la nostra relació amb Jesús. Hem vist com les relacions humanes i les relacions espirituals es basen en aquesta qualitat fonamental. Com hem après, la confiança és la clau per a construir relacions significatives i duradores, sigui amb altres persones o amb Jesús.

T’animo a fer una pausa i reflexionar sobre la teva pròpia confiança en Jesús. Has confiat en Ell per a la teva salvació? Estàs disposat a confiar en Ell per guiar-te a la teva vida quotidiana? Quins passos pots prendre per fomentar la teva confiança en la teva relació amb Jesús?

Finalment, et convido a unir-te a Friday’s, a l’Església UNIDA, a partir del dia 6 d’octubre, on continuarem explorant aquest tema. Que la confiança en Jesús sigui el motor que impulsa el teu camí cap a una vida plena de significat i propòsit.

Comentaris