El contrabandista de Déu

El contrabandista de Déu

Aquest diumenge en finalitzar el culte en un espai que anomenen “Temps per a les Missions”, vam veure un vídeo curt i molt intens del Germà André, El contrabandista de Déu, fundador d’un ministeri anomenat Portes Obertes (Open Doors), organització internacional que actua en més de 60 països al món, on existeix algun tipus d’amenaça i persecució a la vida dels cristians o a la seva llibertat per viure la seva fe.

El regal d’un llibre a l’adolescència 

Quan era una adolescent algú em va regalar un llibre amb un títol molt suggerent en aquell moment, i em sembla que també en l’actualitat: El contrabandista de Dios

Era un llibre biogràfic i testimonial de l’activitat d’un jove missioner holandès, que en la dècada dels anys cinquanta va iniciar un contraban molt original, portar Bíblies més enllà del Teló d’Acer, on literalment estaven equiparades a les drogues i la pornografia.

Llegir aquelles pàgines en els anys setanta, on feia poc que havia acabat la dictadura franquista, on les esglésies evangèliques estaven de mica en mica sortint de la repressió del règim, gràcies a la llei de llibertat religiosa de 1967, era francament un estímul i inspiració per veure i entendre altres realitats i com Déu guiava a persones de manera molt valenta a lluitar i ajudar a altres cristians que encara patien la persecució.

Les històries que relatava per poder travessar les fronteres i que els policies no veiessin les bíblies eren espectaculars, millors que una pel·lícula d’espies.

Open Doors

Arran de la seva convicció de servir i ajudar a les esglésies en persecució en qualsevol país del món, va néixer l’organització Open Doors, que avui segueix actuant en 60 països al món, ja que malauradament la persecució dels cristians avui dia segueix sent la persecució religiosa més nombrosa.

Nosaltres com a església, els recolzem de diverses maneres i, especialment, en pregària.

Ell tenia un lema que segueix tenint l’organització: 

“La Paraula de Déu transforma  a les persones, i persones transformades transformen les situacions al seu entorn.”

Algunes de les situacions i realitats són realment duríssimes, les podeu llegir a la seva pàgina web, però és cert que la Paraula de Déu i la fe en Jesucrist transformen les persones, donant-los una capacitat especial per viure enmig de la foscor.

Un repte a un congrés Missioner

Els últims dies de l’any 1979 vaig assistir a un congrés Missioner per a joves europeus a Lausanne, on érem 10.000 persones. Una de les nits ens va parlar el germà André, aquell home missioner que havia llegit la seva biografia com a contrabandista. Ara el tenia al davant, reptant a cadascú de nosaltres a ser valents i compartir la nostra fe enmig de qualsevol realitat.

Un repte que intento seguir cada dia en un món molt subtil de llibertat religiosa, però que encara discrimina molt la fe en Jesucrist.

“Jesús: En el món trobareu tribulacions, però tingueu coratge, jo he vençut el món.”
“El cel i la terra passaran, però les meves paraules no passaran”. Mateu 24:35

Publicat originalment a Catalunya Religió el 15 de novembre de 2022.

Comentaris