Feliç any nou!

Feliç any nou!

És el desig que tots ens diem en començar un nou any i que mantenim durant uns dies a mesura que ens anem trobant amb persones que encara no hem vist i a qui volem augurar-li un feliç any nou.

Crec que és més que una frase feta, és l’expressió sincera d’un desig intrínsec en l'ésser humà, que és el de viure en felicitat!

Volem ser feliços

És cert que tots volem ser feliços, però curiosament pocs són els que ho aconsegueixen. En la meva pràctica de la pastoral massa sovint acompanyo persones de rerefons ben diferents, que se senten frustrades perquè pensen que no són felices, que no obtenen allò que desitgen.

I no m’estranya, ja que en el primer món vivim avassallats per una quantitat desorbitada de desitjos creats a base de publicitat.

Feliços amb les coses 

Publicitat enganyosa que ens fa creure justament que per a ser feliços hem d’adquirir allò que ells ens ofereixen amb una estratègia subtil i molt ben embolicada. Perquè creiem falsament que sempre ens manca alguna cosa.

A les escoles ens diuen que les nenes i els nens han de ser feliços. I francament, segons què es pot mesurar aquesta felicitat?

La perspectiva de l’evangeli

Des de la meva perspectiva de l’evangeli, és l’aprenentatge d’acceptar la vida tal com ens arriba, desenvolupant la contentació per allò que tenim, en lloc de la frustració per allò que creiem no tenir.

Deien els estoics que si volem ser feliços no hem d’augmentar les possessions, sinó reduir els desitjos.

Així que treballo per ajudar a cada persona a ser veritablement feliç aprenent a gaudir de cada dia, sigui com sigui, valorant allò que té i reduint la necessitat de coses que probablement no són ni reals.

T’auguro a què puguis ser veritablement feliç aquest nou any!

Publicat originalment a Catalunya Religió el 17 de gener de 2023.

Comentaris