Gràcies, Pare…

Gràcies, Pare…

De petita cada dia pregava amb el meu pare i la meva germana a la llitera de l’habitació abans d’anar a dormir. Sempre començàvem de la mateixa manera: gràcies, Pare.

Comencem donant les gràcies!

Abans de res, abans de presentar-li a Déu les nostres inquietuds, les nostres súpliques, de demanar-li perdó, sempre començàvem donant gràcies per allò que ens havia donat aquell dia. I és una pràctica que encara tinc avui dia.

Realment em costa molt començar una oració sense la frase “gràcies, Pare”. Em surt de manera natural. Així que…

Una oració de gratitud

Gràcies, Pare, per qui Tu ets. Gràcies per la teva misericòrdia, pel teu amor, pel teu perdó, pel teu escalf, per la teva tendresa, per la teva guia (i mai acabaria)…

Gràcies, Pare, per la vida que m’has donat. Gràcies per aquest cos que tu has creat, perquè l’has fet a la teva imatge i perquè em permet moure’m per anar als llocs, alimentar-me, fer esport, abraçar la meva família, servir-te a Tu.

Gràcies, Pare, perquè m’estimes més del que em puc imaginar i perquè cada dia em cuides i em proveeixes del que necessito. Gràcies perquè sempre estàs actuant a la meva vida i treballes en favor meu.

Gràcies, Pare, per la meva família. Per cadascuna de les persones que has posat al meu cercle més proper, per com em mostres el teu amor a través d’elles, per com em cuiden i em fan costat, i pel que tu em vols ensenyar a través de la nostra relació.

Gràcies, Pare, per la meva identitat, per la meva personalitat, per les meves emocions, per les meves habilitats, pels meus punts febles. Gràcies perquè m’has fet única.

Gràcies, Pare, per la vida.

La importància de ser agraïts

Aquests i molts més són els motius que tinc cada dia per agrair a Déu. I és una oració que m’agrada recordar sobretot en els dies més difícils.

Déu no necessita que li diem les coses, ell sap el que pensem i el que sentim, però li agrada escoltar-ho amb les nostres paraules.

I verbalitzar-ho ens ajuda a nosaltres sobretot, per prendre consciència del que portem a dins, i per adonar-nos que avui i cada dia podem estar molt contents pel que Déu ens dona i fa a la nostra vida, encara que sovint ho perdem de vista amb l’atrafegament de la nostra realitat.

Així que t’animo a fer una llista de tots els motius pels quals estàs agraït/da i a expressar-li a Déu. Segur que estarà content de sentir-los, i que a tu et farà molt de bé!

Comentaris