Manca de lideratge?

Manca de lideratge?

En realitat no tenim manca de lideratge, abans al contrari. Mai com ara hem donat tanta visibilitat al lideratge, hem empoderat a les persones perquè agafin el seu lideratge, hem ensenyat la importància del lideratge, però del que tenim en realitat molta manca, és de bon lideratge. Perquè el lideratge pot ser saludable o tòxic.

Tenir influència

Quan parlem de lideratge, parlem  d’influenciar i cadascú de nosaltres té una àrea d’influència, una àrea més gran o més petita de persones a qui podem influenciar. Tant és així que avui dia a molts líders que gestionen a través de les xarxes se’ls anomena precisament influencers

Però, insisteixo, tenim manca de bona influència, de bon lideratge.

La Cimera Global de Lideratge

A la Cimera Global de Lideratge, tenim un lema: “Quan un líder millora tot millora en el seu entorn”.

Com que tots tenim algun tipus de lideratge, tots tenim la necessitat de millora, de revisar com gestionem, si som realment saludables o tòxics. Si les persones a les quals influenciem són beneïdes per la nostra gestió o actuació o, al contrari, són perjudicades.

Sigui quina sigui la teva realitat de lideratge, ja siguis un empresari, una mestra, un funcionari, una universitària, un operari o una mare, una pastora o un prevere, recorda tu tens influència en les persones que lideres o del teu entorn. 

Per tant, hi ha una cosa en comú amb totes les diferents realitats, i és com tractes a les persones. Això és el que marca la diferència, el que fa que sigui un bon o mal lideratge, si ets tòxic o saludable.

Depèn de com tractem a les persones

Com pots veure al teu entorn, potser més que mai les persones tenen les competències adequades per desenvolupar el seu lideratge o influència, però depenent de com tracten a les persones faran un bon o mal lideratge.

T’invito a assistir a la Cimera global de lideratge a Terrassa, dos dies plens de conferències, 11 i 12 de novembre, que t’ajudaran a reflexionar i adquirir eines per al bon lideratge.

Llegeix més sobre la Cimera aquí

 

Publicat originalment a Catalunya Religió el 18 d'octubre de 2022.

Comentaris