On són els líders?

On són els líders?

Crec que en els temps que vivim ens és fàcil preguntar-nos on són els líders, però també sé que criticar als líders, i a qualsevol altre que faci quelcom que no ens agradi o convingui, en general és una cosa intrínseca en l’ésser humà.

Tenir una actitud proactiva

Com diria Jesús a l’evangeli de Mateu, “per què et fixes en la brossa que hi ha a l’ull del teu germà, i no t’adones de la biga que portes al teu?”. Per això tots hauríem de tenir una actitud més proactiva per parar i reflexionar sobre com fem les coses i com podem millorar.

És cert que, en general, trobem a faltar un lideratge ferm, capacitat i amb una gran visió.

Tenir influència

Però lideratge, liderar, significa tenir influència, i tots d’una manera o altra en tenim i influenciem un cercle de persones. Com millor gestionem aquest lideratge, com més eines tinguem per desenvolupar-nos, més positivament influenciarem la nostra societat.

El lideratge no implica ni posició, ni títol, ni poder. Implica ajudar a alliberar el potencial de les persones. Així podríem dir que uns pares tenen un bon lideratge quan ajuden a créixer i madurar als fills, donant-los les eines necessàries per poder enfrontar per ells mateixos la vida. 

Un mestre té un bon lideratge quan és capaç de despertar interès per la seva matèria i guiar en l’aprenentatge sense que se n‘adonin els alumnes. Una directora té un bon lideratge quan cada persona del seu equip és capaç de treure el seu màxim potencial i fer equip amb els companys.

Podríem escriure molt sobre el lideratge. De fet nosaltres com a església dediquem molt de temps en la formació del lideratge.

Tres conceptes de tipus de lideratge

Però m’agradaria deixar-vos tres conceptes de quin tipus de líders crec que necessita la nostra societat: 

  1. Necessitem líders amb visió, formats i coneixedors del seu medi, però sobretot que entenguin el lloc, les persones i les circumstàncies amb les quals han de gestionar.
  2. Necessitem líders amb passió, que creguin en el que fan, que inspirin els que han de treballar, que ajudin a alliberar el potencial dels altres.
  3. Necessitem líders que mostrin veritable amor per les persones, en un món on el que compta és la posició, la fama, el prestigi, el que realment pot capgirar-ho tot és la mostra d’estima i servei als altres.

És cert que tothom té influència, però no tothom hauria de tenir-la si no la gestiona bé.

Cartell Cimera de Lideratge a Terrassa

Si estàs interessat en aquest tipus de lideratge, et deixo el lloc web on pots trobar informació de la Cimera de lideratge que fem a Terrassa.

Comparteix
Comenta

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *


Sabem que aquest és un moment difícil per a moltes persones de la nostra ciutat i fins i tot dins de la familia de la nostra Església. Com església, volem apropar-nos a tu amb l’amor que ve de Jesucrist. 

Si necessites qualsevol assistència física, espiritual, o emocional com a resultat del brot COVID-19, si us plau fes-nos saber i ens posarem en contacte amb tu.

Necessito suport