Poder que transforma

Poder que transforma

Al llarg de la meva vida pastoral i professional com a formadora de recursos humans, una de les frases que més he sentit repetir és: 

"No sé com puc transformar la meva vida." 

És massa comú el fet que les persones no saben o no volen canviar els mals hàbits de la seva vida, aquells que no els permeten avançar positivament o, si més no, avançar en aquelles àrees on necessiten fer canvis reals per tal de no bloquejar-se constantment en les mateixes mancances i dificultats. 

Aquestes mancances i dificultats sovint es posen de manifest en les relacions interpersonals.

La cerca d'una solució màgica

Tots voldríem tenir una vareta màgica que, en un instant, ens fes canviar aquelles accions que repetim de forma inconscient o conscient i que sabem que no ens fan bé, ni a nosaltres ni als altres.

A còpia de repetir-les, acabem creient que no tenim el poder per canviar-ho. I és cert, segurament ens manca força o poder, i ens sobren llibres d'autoajuda. 

Però quin és el poder transformador que ens alliberaria d'aquests petits o grans mals hàbits que en realitat ens acaben esclavitzant?

L'Esperit Sant com a poder transformador

Per mi, el poder més transformador en positiu que conec és el de l'Esperit Sant si el deixem treballar en les nostres vides. Ell produeix en cada persona un fruit real d'alliberament d'aquelles accions que acaben esclavitzant la nostra realitat. 

És el fruit de l'Esperit que descriu l'apòstol Pau a la carta als Gàlates.

Aquest poder transformador treballa en la nostra vida en les següents accions: amor, goig, pau, paciència, benvolença, bondat, fidelitat, dolcesa i domini d’un mateix.

Accions que ens beneficiaran a nosaltres mateixos i en les nostres relacions.

És per això que durant 9 diumenges en el sermó del culte de la UNIDA estem parlant justament d'aquest poder que ens pot alliberar i transformar per viure en plena llibertat. 

Anima't i investiga sobre el fruit de l'Esperit Sant, el poder que realment transforma la vida.

 

Article publicat originalment a Catalunya Religió, el 17 d'ctubre de 2023.

Comentaris