Per què és important ser autèntic?

Per què és important ser autèntic?

Una persona autèntica és aquella que es comporta de la mateixa manera, i és coherent amb allò que pensa i sent, en qualsevol situació.

El problema és que molts de nosaltres tenim diferents versions de nosaltres mateixos. ¿Exagero? I això no ajuda, si creiem que és important ser autèntics.

Diferents versions d’un mateix

Tenim la nostra versió del col·legi o de la universitat, obedient amb els professors, però criticant-los al pati. Tenim també la nostra versió d’amic, demostrant als altres que no som avorrits i entrem en els seus jocs. O la nostra versió de persona de família, a casa, i estem tota l’estona a l’habitació per no haver de contestar preguntes de la família sobre les nostres altres versions. I què dir de la nostra versió de l’església, aquella que sap exactament què volen escoltar els líders de joves?

El tema és que Déu et coneix i sap tot sobre totes les teves diferents versions. Déu sap si et comportes de la mateixa manera i ets coherent amb allò que penses i sents en qualsevol situació, i si estàs sent honest amb tu mateix i amb els altres, o no. I això és bo. 

Les següents són algunes de les raons per les quals és bo que Déu et conegui i per les quals és important ser autèntic.

1. Déu t’estima, fins i tot quan no ets honest 

Encara que sàpiga que no ets, o no estàs sent, honest, Déu t’estima. Si entres en un joc de ser “diferents versions en una sola persona” és molt probable que als teus amics, si realment saben qui ets, no els agradi. Però amb Déu funciona diferent. Déu t’estima, tot i que ja sap tot el pitjor de tu.

Això no significa que hagis de seguir canviant de versions segons el lloc o situació. Significa precisament que l’amor de Déu no depèn de la versió que triïs. 

2. No has de fingir davant de Déu

Per tant, no has de fingir davant de Déu ser algú que no ets. Ell sap més de tu que tu. Això dona tranquil·litat. Estar canviant constantment de versió pot ser molt estressant i esgotador. Amb Déu pots relaxar-te, estar tranquil i, tot i que ell ja ho sàpiga, explicar-li la teva lluita. 

3. Ets lliure de ser la teva versió real

Saps, Jesús va morir per salvar-nos de tots els nostres pecats, i errors. Això inclou la trampa de fingir ser diferents versions de tu, una cosa que et pot allunyar de Déu i donar-li l’esquena. 

A través de Jesús pots ser tu mateix. Pots ser la versió real que Déu et va fer ser.

A través de Jesús ets alliberat de versions falses i fingidores que lluiten molt per a encaixar, per a ser estimades o per a tenir la reputació adequada. Ets lliure de ser la nova creació salvada i redimida en Crist.

4. Déu no vol que quedis atrapat en versions

Com hem dit abans, Déu coneix les pitjors versions de tu, però t’estima massa per a deixar-te atrapar. Reitero, canviar de versió tot el temps és una trampa, és esgotar i confús. És una cosa que et pot fer sentir culpable, avergonyit i estressat, perquè és deshonest i algú descobrirà la veritat.

La deshonestedat és part de la nostra rebel·lió contra Déu. Però, com que Déu t’estima, Ell no vol que et quedis atrapat en versions diferents de tu mateix. Ell ho sap tot, estima, i salva. Ell vol que seguim Jesús, i a través de Jesús, puguis viure en llibertat.

Aleshores, la teva versió alliberada, única i autèntica, pot estimar els altres correctament perquè no has d’actuar, i no has de quedar atrapat pel que els altres pensen de tu. 

Conclusió

Per tant, ser autèntic és important perquè pots estimar a les persones fins i tot quan no siguin perfectes. Déu ha fet el mateix per tu. Pots servir la gent perquè no has de competir per a millorar la teva reputació i pots ser tu mateix perquè encara que els altres no t’acceptin, a través de Jesús, ets estimat i acceptat.

I tu, per què creus que és important ser autèntic? Comenta-ho aquí a baix!

Comentaris