Si podem sintetitzar el missatge del cristianisme és Déu perdonant l’ésser humà

Si podem sintetitzar el missatge  del cristianisme és Déu perdonant l’ésser humà

“… suporteu-vos els uns als altres, i si algú tingués  res contra un altre, perdoneu-vos-ho”
Colossencs 3:13

La Paraula de Déu és molt pràctica, dóna per fet que l’home s’equivoca. Davant d’aquesta certesa ofereix un mecanisme per resoldre les diferències: el perdó. La incapacitat de perdonar genera una víctima principal: un mateix. L’Escriptura insisteix no només en haver de perdonar, sinó en com fer-ho.

Se’ns fa difícil perdonar perquè, de vegades, fem raonaments que no s’ajusten a la Paraula, com que si no perdonem ens tornaran a fer mal, perdrem el poder sobre l’altra persona o ja no tindrem a qui assignar-li la culpa. Però, si no perdonem, la ferida no només ens condiciona el present, sinó també el futur. Per això Déu vol que perdonem, perquè és un camí cap a la nostra llibertat i perquè ell ens ha perdonat primer un deute impagable.

El perdó és una forma de realisme. Implica no negar, ignorar o camuflar allò que ens han fet i prendre consciència que, malgrat això, podem renunciar al dret a revenja. És una via unilateral, que no significa tancar el procés de reconciliació. Perdonar és alliberar, treure una càrrega d’una persona.

Predicació del 21 d’octubre
Andreu Dionís

Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *