Començar de cap i de nou

Començar de cap i de nou

Un nou any porta noves i diverses maneres de crear un nou començament. Tot i que ja hagin passat alguns dies des de l’inici del nou any, aquesta època sempre significa nou començaments. Al començament d’un any nou, les persones fan llistes de propòsits per a millorar les seves vides, complir els somnis de la llista de desitjos i fins i tot abandonar els mals hàbits.

Potser tu també tens la teva llista de propòsits. És correcte?

Una pràctica que ha canviat amb els anys

La pràctica de fer propòsits per al nou any ha canviat al llarg dels últims 4.000 anys. Tot i així, el concepte de la pràctica continua sent el mateix. Per exemple, els primers cristians utilitzaven el primer dia d’un any nou per a pensar en els seus errors passats i prendre la decisió de millorar l’any següent. Et sona això?

Per què començar de cap i de nou?

Quan pensem a començar de cap i de nou, probablement hi ha moments específics de l’any que et venen al cap, el començament d’un nou trimestre escolar, o potser fins i tot una nova feina. 

De vegades busquem començar de cap i de nou, i de vegades no. Però jo crec que, segons les nostres pròpies circumstàncies, cadascú de nosaltres necessita poder començar de cap i de nou, espiritualment parlant.

El pecat és donar l’esquena a Déu, i fa que la nostra relació amb Déu es trenqui i necessiti un nou començament. Si no abordem el pecat a les nostres vides, el nostre dolor, culpa i fracassos comencen a acumular-se i, finalment, el pes d’aquests ens impedirà escoltar la veu de Déu i assolir els plans que té per a nosaltres. 

La bona notícia  

La bona notícia és que no has de portar les càrregues dels teus errors, pecats i penes passades durant tota la teva vida, perquè Déu t’ofereix un nou començament. Déu et regala la possibilitat de començar de cap i de nou. La mort de Jesús per nosaltres a la creu, pels nostres pecats, per portar-nos nova vida, ens dona la possibilitat d’un nou començament. 

No hi ha un cronograma específic de nou començament. No hi ha un moment adequat a la teva vida, un any, una setmana, o un dia. 

Tinguis l’edat que tinguis, sigui quina sigui la teva realitat actual, pots arribar a conèixer Crist i acceptar el regal gratuït de la Salvació. Jesús està disponible per donar-nos un nou començament en qualsevol moment.

Reconèixer la nostra necessitat de redempció

Però com a éssers humans, nascuts en pecat, hem de reconèixer la nostra necessitat de la redempció de Crist. Quan Ell transforma les nostres vides a través de la salvació, se’ns dóna un nou començament.

Aleshores, no ens hem d’aclaparar amb la càrrega de l'embolic en què ens deixa el nostre pecat. Hem de recordar que, amb el temps, si no permetem que Crist transformi les nostres vides i ens alliberi del pes del pecat, es tornarà més i més pesat i eventualment serà massa pesat per a carregar-lo. No importa com siguis de fort, eventualment el pes es torna massa pesat per a carregar-lo.

Déu ens convida a deixar-ho en les seves mans i permetre que Ell ens ajudi a començar de nou. Independentment del viatge que cadascun de nosaltres hagi realitzat per arribar on estem, ens hem d’adonar que, probablement, l’equipatge es fa més pesat i et quedes sense forces per transportar-lo. Això pot angoixar-nos i evitar que fem allò que Déu ens ha cridat a fer.

Conclusió

Per tant, crec que no és possible, veritablement, començar de cap i de nou sense Jesús. Jesús va venir a alliberar-nos i oferir-nos un nou començament. Penso que hi ha esperança i llibertat en un nou començament. Quan demanem a Jesús que entri al nostre cor, Ell esborra els nostres pecats i ens dóna un nou començament. 

Potser has demanat a Jesús que sigui el teu Salvador en algun moment del passat, però necessites tornar a dedicar-li la teva vida i començar de nou. Fer-ho és un reenfocament de les teves prioritats. És reconèixer que ens hem tornat negligents en buscar Déu i viure per a Ell. 

De vegades pot ser fàcil distreure's i deixar-se emportar, però sempre hi ha esperança en Crist, i la mort de Jesús a la creu ens dóna accés per anar a Ell a buscar ajuda. 

Només l’has de demanar.

Comentaris