Qui és Jesús?

Qui és Jesús?

Jesús és una de les persones més famoses de la història de la humanitat. Malgrat haver viscut ja fa més de 2.000 anys, encara avui segueix present en el nostre dia a dia. L’herència de la tradició judeocristiana impregna tots els àmbits de la nostra societat. En siguem conscients o no. Ens agradi o no.

Fins i tot una cosa tan bàsica com el nostre calendari, ve regit a la societat occidental pel naixement d’un personatge que des dels seus inicis ha causat polèmica. 

Qui va ser Jesús?

Si preguntem a persones del nostre voltant qui va ser aquest Jesús tant famós, rebrem respostes de tots tipus.

El primer que ve a la ment a la majoria, és que va ser el líder del cristianisme. Altres diran que va ser el fill d’una dona verge, el fill de Maria.

Hi ha qui qüestiona la veracitat de la seva existència, i que afirma que va ser un home inventat amb l’objectiu de les esglésies de lucrar-se, o amb la finalitat d’adoctrinar tota una civilització per mantenir el control sobre la vida quotidiana de les persones.

O simplement que va ser una idea. Una idea utilitzada per defensar uns valors i un codi de conducta.

D’altres poden pensar que es tracta d’un personatge caracteritzat a un llibre que ha tingut molt d’èxit. De fet, és innegable que la Bíblia és el llibre més editat de tots els temps i en més llengües. Però d’aquí a què sigui la paraula de Déu, això ja es posa més en dubte.

Tanmateix, un bon gruix de la societat sí que creu que la persona de Jesús va existir. Molts creuen que va ser un personatge històric real, que va ser un revolucionari i que va marcar una diferència real a la societat on va viure. Però que només va ser això, una persona.

Per algunes religions, aquest home va ser un profeta, que coneixia les escriptures, que expressava la voluntat de Déu i que sanava a les persones. Però no va ser el fill de Déu. 

Noms de Jesús

Jesús rep diferents noms a la paraula. El Crist, el Messies, Emmanuel, el Bon Pastor, el Mestre, l’Anyell, el Logos (el Verb), etc. Si anem a l’origen de la paraula “Crist”, veurem que prové del llatí Christus, que significa “fill de Déu”, i que alhora sorgeix del mot grec kristos, “ungit”.

Repetint l’exercici anterior, si preguntem a persones creients qui va ser Jesús, les respostes prendran un altre rumb.

No negaran l’existència de la persona de Jesús. Tampoc negaran que fos un profeta o un revolucionari. Però el que sí que negaran serà la seva naturalesa únicament humana.

Aquestes persones afirmaran que Jesús sí que va ser el Fill de Déu, i no només que ho va ser, sinó que ho és encara avui.

Qui és Jesús per nosaltres?

Per nosaltres, Jesús és Déu fet home, el Salvador, el Messies, la Veritat, el Camí, la Vida.

Jesús és aquell que va venir a la Terra per restaurar la relació entre Déu i la humanitat. És aquell que ens ha ensenyat què és l’amor incondicional.

És algú a qui podem conèixer en l’àmbit íntim i personal. Algú que ens recull i que mai ens deixa la mà. Algú a qui veiem obrar cada dia a la nostra vida, i que alhora ens dona esperança.

També és algú a qui podem i volem lloar, no només de manera individual, sinó comunitària. Ens omple d’alegria poder compartir la nostra fe amb altres persones que veuen i viuen Jesús com el Fill de Déu.

Si aquest és el teu cas, et convidem a unir-te a nosaltres durant els cultes dels diumenges, o a les diferents activitats que organitzem a l’Església Unida de Terrassa.

Si no és així, t’invitem a llegir la Bíblia i a descobrir per tu mateix qui va ser aquest Jesús de qui tant es parla, i qui és avui.

Jesús li respon: - Jo sóc el camí, la veritat i la vida. Ningú no arriba al Pare si no és per mi. Joan 14:6

Imagen: Rodolfo Clix de Pexels.

Comentaris