Culte 05 de desembre de 2021 (streaming)

Culte 05 de desembre de 2021 (streaming)

Aquí tens el vídeo complet de la retransmissió en directe del culte del dia 05 de desembre de 2021, i les notes de la predicació a continuació: “Promeses de Pau" - Yolanda Santolaria.

https://www.youtube.com/watch?v=opyS3P0hhLA

"Promeses de Pau" | Yolanda Santolaria, 5 de desembre 2021

Que bo lloar al Déu que ens ha fet promeses! Que compleix la seva Paraula, com hem cantat.

I jo us porto meravelloses promeses, sorprenents, inspiradores promeses de pau.

...mi paz os dejo, mi paz os doy, vaig aprendre en castellà, a l’adolescència.

Una altra versió diu: us deixo amb un regal, pau, i de cor. I la pau que dono no és fràgil, com la pau que dóna el món. Així, que no tingueu por (Joan 14.27)

En general busquem la pau, i com Pau, l’apòstol, als Tessalonicencs: viviu en pau entre vosaltres.

En altres textos, a Romans o Hebreus, podem també veure com la Paraula i l’apòstol ens diu: Si és possible, i fins on depengui de vosaltres, estigueu en pau amb tothom.

I la Benaurança de Mateu 5, ...feliços els qui treballen per la pau, perquè seran anomenats fills de Déu.

Pau, segons la Wikipedia, on anem a buscar tot, definida el sentit negatiu, és l’absència d'inquietud, violència, o guerra. I Pau, en sentit positiu, és un estat a nivell social o personal, en el que ens troben en equilibri i estabilitat. També la Wikipedia refereix, en sentit positiu, a la tranquil·litat mental d'una persona, o d'una societat.

  • Escoltes les notícies?...va a ser que no...
  • Mires al teu voltant... bufs!
  • I si escoltes dins teu... tens pau? Vius en pau?

Doncs deixa'm dir-te que Déu té “Meravelloses promeses de Pau per a tu” Meravelloses, sorprenents, inspiradores. I en plural, no només una.

Així que anem a fer una miqueta de recorregut per aquests textos. Ja s’ha llegit, però vull remarcar aquest text d’Isaïes:  tot pot desaparèixer, però el seu amor no desapareixeran mai i la seva promesa de pau mai s’acabarà

La Bíblia, segons vaig trobar la Concordança, té cent-trenta-tres versets que parlen de Pau.

A l'Antic Testament, Shalom - que és Pau en hebreu-  es fa servir especialment per la salutacions. Es refereix a un benestar material, i també espiritual.

Al Nou Testament manté el mateix sentit, per la reconciliació del Crist. I és que, com diu Romans 5.1 Ara, doncs, que ja som justos per la fe, estem en pau amb Déu gràcies a nostre Senyor Jesucrist

Déu es defineix com un Déu de Pau, i vol que ens trobem en Pau. Tant en equilibri i estabilitat,  com a persones i com a societat.

La Pau que calma la tempesta, que ajuda a dormir amb confiança, com el salmista en el Salm 4.9. (Un salm que molts dels nostres fills han après de memòria, perquè els hi estem repetint cada nit el portar-los a dormir)

La Pau que em compartia el Samu, quan m’enviava la promesa. Aquesta que va fer seva, i fins i tot a la Wi-fi la devia recordar.

La Pau que les famílies, quan es troben en aquestes situacions, no saben què passarà. Però clar, poden confiar en Déu.

La Pau al mig de la mort, del comiat, que hem vist en diferents ocasions.

Però la Pau que també bé quan mires el teu bebè acabat de néixer.

La Pau, de la que molts de vosaltres doneu testimoni.

Meravelloses promeses, sorprenents, inspiradores promeses, hem vist,  de generositat. Promeses davant la por al fracàs, promeses de salvació, promeses de guia en el camí, promeses de l’Esperit Sant. Promeses, pensaments de Pau, ens deia el Javier amb promeses de futur i esperança.

Diu a Romans Que el Déu de l’esperança ompli la vostra fe d'alegria i de pau perquè vesseu d'esperança gràcies a la força de l'Esperit Sant.

La nit que se’ns presentava la sèrie de las Promeses, la meva ment se'n va anar amb una habitació d'estudiants, de la meva cunyada, a Saragossa. Ella tenia un cistell de ceràmica, amb un rotllets, que agafaves i llegies. L'Andreu també va fer referència la seva infància, amb aquesta imatge de la capseta de promeses, o dels versets penjats per les parets. I és que com en llegit també a 2a Pere ...ens han estat concedides les promeses més grans i precioses.

No importa l'edat, ni el temps que estàs a l’església, ni que portes buscant a Déu, estan concedides. Refiat de Déu.

Però cal conèixer les promeses, perquè puguin ser ajudar al moment que les necessitem.

  • Has après el que és una promesa durant aquesta sèrie? que era un dels propòsits.
  • Has descobert alguna promesa?

Si has llegit la Bíblia i no l'has trobat, busca en Google!... però torna a llegir la Bíblia.

De veritat, necessitem fer nostres les promeses, i la que us porto és la de Joan 14.27

Us deixo la pau, us dono la meva pau. Jo no us la dono pas com el món la dóna que els vostres cors s’asserenin i no tenim.

Paraules i promeses de Pau. Les promeses són com l’assegurança, com una herència. També podríem dir, que seria com una medicina, o com un trosset de xocolata. I jo, avui us porto, que és com un regal. Així que us convido a rebre la Pau de Déu com un regal: Pau amb Déu, i Pau de Déu.

Us deixo amb un regal Pau i de cor. La pau que dóna no és fràgil, com el món la dona. Així que, ...no tinguis por (Joan 14.27)

En aquell moment, quan Jesús diu aquestes paraules, són poques hores abans de morir. I Jesús es preocupa de consolar el cor dels seus deixebles. És una de les escenes més tendres, més extraordinàries de la Paraula. Jesús promet el llegat de la seva Pau. Ell ens deixa una herència, una promesa consoladora per enfortir la nostra fe. Quin regal!

De fet, el capítol catorze de l'Evangeli de Joan, ens regala set promeses - les tinc aquí preparades per després posar-les al gerro.

  • Promesa d’una estança amb el Pare  - que la està preparant.
  • Promesa de conèixer el Pare,  per mitja del Fill.
  • Promesa de fer el que demanen en el seu Nom. De respondre la pregària
  • La promesa de l'Esperit Sant, que està en nosaltres sempre.
  • Promeses d'amor.
  • Promesa de la seva Pau
  • Jesús promet l'Esperit Sant, per ajudar-nos i recordar les promeses, les seves paraules. Per entendre-les, perquè siguin guia.

Però cal conèixer-les, llegir-les, fer-les nostres. I és que, la Pau va lligada al coneixement de la Paraula. En la mesura que tinguem millor coneixement del que Jesús ha fet, estarem millor equipats per experimentar la Pau de Déu, en qualsevol circumstància.

Per tant, la Pau de Déu és una Pau, que creix en la mesura que creixem en el coneixement de la Paraula.

Us desitjo que rebeu ben abundosa la gràcia i la pau per mitjà del coneixement de Déu i de Jesús, nostre Senyor

Això llegíem abans, a 2a Pere, al mateix text, i abans de dir-nos, que ens han estat concedides les més grans i precioses promeses.

L'Esperit Sant està amb nosaltres sempre. Està per a recordar la Paraula quan la necessitem, inclòs la meravellosa, la sorprenent, l’extraordinària promesa de Pau, que us estic compartint. Aquest verset 27 de Joan 14 Us deixo la pau, us dono la meva pau. Jo no us la dono pas com el món la dóna. Que els vostres cors s’asserenin i no temin.

En aquells moments, Jesús, davant la seva mort, fa saber als seus deixebles, que el seu cor està en Pau, Us dono la meva Pau...

Quin contrast, del que rebem del món, i del que rebem de Jesús. La Pau que Jesús ofereix, no té a veure amb les circumstàncies, perquè les d'ell, en aquest moment, era molt dures. La Pau que Jesús ens ofereix és Pau interna, Pau externa i Pau eterna.

No es tracta d'una sensació de benestar, que sentim quan les coses ens van bé. És una serenitat de l'ànima que brolla de saber, que les nostres vides estan a les mans del Déu tot Poderós. Que ens estima amb un amor inalterable. Ell, Jesús és la nostra Pau. Pau interna, Pau externa i Pau eterna.

Però no podem gaudir de la Pau de Déu, si no hem fet les paus amb Déu, per mitjà de la fe en Jesucrist.

Diu Colossencs: Déu volgué reconciliar-ho tot per ell i destinar-ho a ell, posant la pau en tot el que hi ha, tant a la terra com el cel, per la sang de la creu de Jesucrist

Quan tenim Pau amb Déu, llavors i només en aquell moment, podem gaudir de la Pau de Déu, al mig de qualsevol circumstància.

Gaudeix de la promesa de Pau de Jesús, Us deixo la meva pau... us dono la meva pau. Jo no us la dono pas com el món la dona. Que els vostres cors s’asserenin i no temin, Joan 14.27.

Rep la Pau de Déu com un regal. Aquesta benedicció sacerdotal del Llibre de Nombres, que ens diu: Que el Senyor et beneeixi i et guardi. Que et faci veure la llum de la seva mirada i s’apiadi de tu. Que fixi damunt teu la seva mirada i et doni la pau.

Us dono la meva Pau, diu Jesús. Gaudeix de la seva Pau. La pau del món és circumstancial, és passatgera i superficial. La Pau de Déu no depèn de circumstàncies i és eterna.

No us inquieteu... No us anheleu, - diu Filipencs- per res. En tota ocasió acudiu a la pregària i a la súplica i presenteu a Déu les vostres peticions acompanyades d'acció de gràcies. I la pau de Déu, que sobrepassa tot el que podem entendre, guardarà els vostres cors i els vostres pensaments en Jesucrist.

Déu no té sobresalts, no té alts i baixos. Ell té el control, i no hi ha res ni ningú, que pugui frustrar al seu pla.

Us deixo la pau, us dono la meva pau. La Pau que em regala Jesús és l'antídot de Déu contra la torbació, la confusió, el desgavell i la por. És la pau de l'Esperit, és fruit de l'Esperit Sant, com coneixem a Gàlates, que diu: amor, goig, paciència, benvolença, bondat, fidelitat dolcesa i domini d'un mateix.

Us deixo la pau, us dono la meva pau. Jo no us la dono pas com el món la dóna. Que els vostres cors s'asserenin i no temin.

  • Llavors, perquè els creients no gaudim, no acabem d'experimentar a la pràctica aquesta Pau, que Jesús ens regala?
  • Quin és l'obstacle que dificulta, que et dificulta, per viure en Pau?

Un dels obstacles és el egocentrisme. Centrar-nos en nosaltres mateixos, i en les nostres coses, porta ansietat i temor. Pensar en Jesús és la nostra Pau, que produeix goig, al mig de la tristor. La Pau de Déu i la confiança amb Déu, sempre van juntes en la vida del creient. Jesús, amb aquestes paraules de Pau, volia enfortir-la fer dels seus deixebles. I és que no Satanàs, no és el factor determinant. Ell no té poder sobre mi,  perquè el seu poder està lligat el pecat i la culpa. Diu la Paraula de Déu, a Romans, que el Déu de Pau esclafarà ben aviat Satanàs sota el vostres peus!

Jesús va morir per amor a nosaltres i per amor a Déu. La victòria és de Jesús, us he dit tot això, - diu més endavant, a l'evangeli de Joan- perquè amb mi trobeu la pau. En el món passareu tribulacions, però tingueu confiança: jo he vençut el món.

  • Aquí anem a creure, al món, o a Jesús?

Déu promet la Pau, a aquells que es reconcilien amb Ell, a través de Jesús

Us deixo la pau, us dono la meva pau. Jo no us la dono pas com el món la dona. Que els vostres cors s’asserenin i no temin. Joan 14.27, Joan 14.27, Joan 14.27.....

Sabeu quantes vegades l’he repetit en aquestes setmanes?

  • Vols el regal?   [...Joves, us heu perdut el regal]
  • Vols el regal de la Pau, que Jesús et dona?

Desitjo que t'hagi fet gaudí un dia més de les Promeses Meravelloses de Déu, i que la Paraula sigui transformadora. Recorda, que la Pau va lligada al coneixement de la Paraula.

Desitjo, com l’apòstol Pau als Tessalonicencs,  Que el mateix Senyor de la pau us doni la seva pau en tot moment i de tota manera. El Senyor sigui amb vosaltres.

Donem gràcies a Déu per les seves promeses. T'imagines una Bíblia solament amb manaments?

Desitjo de veritat, de tot cor, haver-te ajudat a memoritzar la promesa de Pau: Joan 14.27

La diem? Us deixo la pau, us dono la meva pau. Jo no us la dono como el món la dóna. Que els vostres cors s'asserenin i no temin.

Perquè aquesta promesa t'acompanyi. Perquè la facis teva, perquè la tinguis al mig de qualsevol circumstància.

Donem gràcies al Déu de Pau. D'aquesta Pau interna, externa i eterna. La Pau espiritual, personal, eclesial, social, nacional i mundial.

Pau amb Déu i Pau de Déu.

Fes les paus amb Déu. I si ja les has fet, fes les paus amb les persones. I ja has acceptat el regal de la Pau, segueix creixent en el camí de transformació de la Paraula, amb la meditació de la Paraula. Parlant amb Déu del que necessites. Posant tot davant seu. Centrant els nostres pensaments en Jesús.

I com l’apòstol diu a la carta als Romans, Que el Déu de la pau sigui amb tots vosaltres. Amén 

Comentaris