No deixis que la preocupació sigui una distracció

No deixis que la preocupació sigui una distracció

En aquesta època, més que mai, ens trobem envoltats d'innombrables distraccions al llarg del dia: el nostre telèfon mòbil, les xarxes socials, les opinions i comentaris en línia, el ChatGPT, les sèries de televisió i de streaming, i fins i tot la nostra pròpia ment. En aquest mar de distraccions, és fàcil perdre el focus i trobar-nos amb problemes que podríem haver evitat.

L'art de saber escoltar amb atenció és un tresor valorat, especialment quan es tracta de rebre instruccions i orientació de Déu. Però massa sovint permetem que les preocupacions esdevinguin distraccions que ens impedeixen escoltar amb claredat. Així doncs, què podem fer per superar aquesta barrera?

Confiant en les instruccions de Déu en temps de temor: retrobar la pau enmig de l'angoixa

Quan estàs lluitant a la vida, sovint et distreus i no escoltes les instruccions de Déu amb claredat. Això et fa sentir temorós en els teus moments d'angoixa. Segurament has experimentat aquesta situació quan et trobes assegut a classe i comences a somiar despert amb alguna cosa en lloc d'escoltar el professor. O quan et demanen que responguis una pregunta i no tens ni idea de com respondre perquè estaves distret.

Aquest món està ple de distraccions que t’envolten constantment. Quan se't crida a fer alguna cosa o estàs passant per moments difícils, és complicat concentrar-te perquè estàs massa distret amb tot el que passa al teu voltant.

Però, saps què? És important que et permetis estar en calma i confiar en Déu quan et trobes en un moment d'angoixa, en lloc de deixar-te arrossegar per tots els problemes que t'envolten.

Durant les teves lluites, Déu pot ser el teu refugi si li permets que t'aconselli i et guiï.

Quan posis de banda les distraccions i confiïs en Déu, trobaràs consol i pau enmig de l'angoixa. Les instruccions de Déu et guiaran cap a la veritat i et donaran una nova perspectiva per afrontar els desafiaments que tens davant. En lloc de permetre que la por i la distracció et dominin, agafa't a la confiança en Déu, sabent que la seva guia i el seu amor et donen suport.

Quan els problemes ens envolten: mantenir la fe en les oracions

Pots pensar en un moment en què vas estar en problemes i et vas sentir sol? 

Potser estaves molest per alguna raó, tenies dificultats a l'escola o vas fer alguna cosa que tenies massa por d'explicar a algú. Potser lluitaves per fer nous amics i connectar amb els altres. En aquests moments et preguntaves: "Què hauria de fer? On puc trobar ajuda?".

Quan ens trobem enmig de les dificultats, és natural que la nostra primera reacció sigui deixar de pregar o tancar el nostre cor a Déu. Ens preguntem si realment escolta les nostres oracions o si està present en les nostres lluites. Potser el temps passa i no veiem canvis significatius, fins que un dia comencem a adonar-nos que Déu està treballant enmig de nosaltres a través d'altres persones i circumstàncies que no havíem vist abans. Amb el pas dels anys, amb perspectiva, podem reconèixer que Déu ha escoltat les nostres oracions.

Per tant, crec que és important recordar sempre que Déu treballa de maneres que no sempre entenem. Quan estem enmig de les nostres lluites, Déu està orquestrant les coses en segon pla, preparant-nos per a les respostes que encara no podem veure. Els canvis que desitgem poden no arribar de manera immediata, o no arribar mai, però això no significa que Déu no estigui actuant. 

Ell és fidel i està treballant en les nostres vides, fins i tot quan no podem percebre-ho.

Doncs, en lloc de deixar de pregar o tancar el nostre cor a Déu quan estem lluitant, hem de mantenir la fe i la confiança en les nostres oracions. La nostra relació amb Déu és una via de doble sentit, i és a través de la nostra comunicació amb ell que podem trobar consol, força i direcció en els moments més difícils. I Déu és una font de consol en temps d'angoixa. Quan som consolats per Déu, també podem consolar-ne d'altres. 

Conclusió

Per tant, perquè tot això sigui possible, primer, no hem de permetre que les distraccions del món ens facin evitar buscar Déu com a refugi en temps de dificultat. En aquest món ple de distraccions, és fàcil oblidar l'essencial i perdre el focus en Déu, que és on trobem el consol i la pau que anhelem.

En segon lloc, necessitem lliurar les nostres preocupacions a Déu. Sovint portem el pes de les nostres lluites sols, carregant-nos amb preocupacions i ansietat. Però Déu ens convida a confiar en Ell i lliurar-li les nostres càrregues. Encomanar-li les nostres preocupacions ens permet alliberar-nos i experimentar el seu consol i guia.

En tercer lloc, hem de permetre que Déu sigui el nostre Consolador. En els moments de dificultat, Déu està present per abraçar-nos, reconfortar-nos i donar-nos força. La seva presència i amor infonen consol en els nostres cors i ens donen l'esperança que necessitem per seguir endavant.

Finalment, hem d'aprendre a consolar els altres. Quan experimentem el consol de Déu en les nostres pròpies lluites, tenim l'oportunitat de ser un canal de consol per als altres. La nostra pròpia experiència de consol ens capacita per entendre, animar i ajudar els altres en els seus moments d'angoixa.

En conclusió, en temps de lluita, no ens privem de buscar el consol de Déu. Obrir-nos a Déu, lliurar-li les nostres preocupacions, permetre que sigui el nostre Consolador i aprendre a consolar els altres són passos importants en el camí cap a la pau i el propòsit.

Has experimentat el consol i la guia de Déu en temps de dificultat? Comparteix la teva experiència amb nosaltres als comentaris i com ha impactat la teva vida.

 

Comentaris