No estic sola

No estic sola

La setmana passada vaig anar a buscar a la meva biblioteca un dels meus llibres preferits des de la meva adolescència, ja que volia recuperar una lectura concreta per compartir-la amb un bon amic que ha d'estar uns dies hospitalitzat. 

El llibre es titula “C’era due volte il barone Lamberto” de Gianni Rodari, és una història molt divertida d'un baró molt vell i molt ric, que té 24 bancs i 24 malalties. 

Però, a més a més, té les millors i més variades col·leccions de coses que puguis imaginar, des de paraigües a camamilles o quadres de pintors del 1600 a paper higiènic.

Així que, jugant amb la idea de tenir col·leccions de coses o fins i tot de pertànyer a diferents grups, l’autor va començar a fer un llistat dels grups als quals ell forma part: per exemple, les persones nascudes el 1918 i encara vives, les persones esquerranes, els que porten el rellotge a la butxaca, els éssers humans, els que no saben tocar el violí, els que compren corbates, i així a un munt de grups universals, senzills i complexos. I acaba dient que cada dia forma part d'algun grup més. I es pregunta: “fent part de tants grups, em podré sentir mai sol?”

La importància de pertànyer a un grup

De fet, sovint podem sentir-nos sols, perquè ens costa adonar-nos que formem part de molts grups, reals o imaginaris. Potser ens sentim sols perquè no sempre hem estat capaços de valorar com és d'important ser part d'un grup i estar disposats a esforçar-nos pel grup.

El que jo sé i experimento cada dia és que formo part del grup de persones en tot el món, i al llarg de la història, que hem cregut en Jesucrist i en l'obra transformadora de l'Esperit Sant. Per això sé que no estic sola, com ho saben els cristians perseguits en molts països, que malgrat tot no estan sols.

Article publicat originalment a Catalunya Religió, l'11 de juny de 2024

Comentaris