Posant el focus en Jesús

Posant el focus en Jesús

Farà un parell de dies, em vaig trobar en una situació que em va fer reflexionar. I és que em trobava comprant quan de sobte sento a una dona parlar amb la botiguera i diu: “Ai, de veritat, que poc m’agrada el Nadal. Ni a mi ni a la meva filla ens agrada el Nadal. Total, només fem que consumir i posar-nos una falsa màscara per quedar bé amb els familiars”. 

El significat que donem al Nadal 

Em vaig quedar reflexionant en el significat que donem al Nadal. Vivim en una societat postsecularitzada, on el consumisme i les “tradicions” han anat tapant a poc a poc el veritable significat del Nadal. 

Si preguntem quin és el significat del Nadal, rebem respostes molt diverses. El diumenge passat estava amb un grup de nens i nenes a l’església i, responent a la meva pregunta, alguns deien que el Nadal era passar temps amb la seva família, d'altres que era rebre regals, fins que una nena va respondre que el Nadal per ella era celebrar el naixement de Jesús.

El focus en el naixement de Jesús

Vivim immersos en dies de compres nadalenques, preparatius pels grans dies de festes familiars, dies plens de joia, estima i trobades amb aquells que més estimem, però cal posar en el focus la veritable raó, aquella que dona sentit a totes aquestes celebracions plenes d'estima: El naixement de Jesús, aquella anunciació que ho va canviar tot.

Anunci del naixement de Jesús

26 Al sisè mes, fou enviat per Déu l’àngel Gabriel a un poble de la Galilea, anomenat Natzaret,
27 a una noia verge que es deia Maria i que estava promesa amb un home que es deia Josep, de la descendència de David.
28 Va entrar, doncs, a casa d’ella i li digué: “Alegra’t, molt afavorida, el Senyor és amb tu!”
29 Ella va quedar desconcertada davant d’una tal expressió, i pensava quina mena de salutació era aquella.
30 Però l’àngel li digué: “Assossega’t, Maria, que has trobat gràcia davant Déu;
31 concebràs i tindràs un fill, i li posaràs per nom Jesús.
32 Serà gran i serà anomenat Fill de l’Altíssim, i el Senyor Déu li donarà el tron del seu pare David;
33 regnarà per sempre a la casa de Jacob, i el seu regnat no tindrà fi.”
34 Maria digué a l’àngel: “I com es farà això, si jo no visc amb cap home?”
35 L’àngel li va contestar: “L’Esperit Sant davallarà damunt teu, i la força de l’Altíssim et cobrirà amb la seva ombra; per això el nadó serà sant, i l’anome-naran Fill de Déu.
Lluc 1:26-35 (BCI)

El Nadal és la celebració de la mostra d'amor més gran feta mai. Déu es fa home per amor. No oblidem la veritable raó del Nadal, que és Jesús.

Comentaris