Viu l’estiu amb els Salms

Viu l’estiu amb els Salms

Quan arriba l’estiu, tots pensem a sortir, a descansar, a banyar-nos al mar, a pujar muntanyes o a veure ciutats. En definitiva, a viure una mica diferent de com ho fem durant tot l’any.

Les particularitats de l’estiu

Necessitem escampar la boira, distreure’ns, relaxar-nos, dormir; ja que segurament el curs ha tingut moments de tot: dificultats, estrès, manca de son, corredisses, relacions complicades, ambients no sempre agradables… el que és la vida del dia a dia.

Per això, quan arriba l’estiu i les merescudes vacances, tots volem escapar per poder recarregar les nostres pròpies piles.

És aleshores quan a mi m’agrada animar a les persones de l’església a “viure l’estiu amb els Salms”. I no és tan sols una frase feta, sinó una acció concreta, perquè els mesos d’estiu el sermó del diumenge és una reflexió sobre un Salm, de manera que puguem meditar en ell durant la setmana.

Els Salms són un tresor

Els Salms són, com molt bé expressa la contraportada del llibre “El Tesoro de David, la Revelación Escritural a la luz de los Salmos”, un resum poètic de tot el missatge de l’Escriptura

I deia Atanasi d’Alexandria al segle IV dC: “els Salms són un tresor de naturalesa molt especial, que enriqueix en gran manera a tots aquells que aprofundeixen en ells”.

El cert és que, en aquest resum poètic de la història del text bíblic, amb la realitat de persones que enmig del seu esdevenir es van fiar i confiar en l’Etern, els Salms són una expressió de la vivència tan variada de l’ésser humà amb la seva relació amb Déu, i al llarg de la història de la humanitat han estat d’inspiració i consol a la vida de milions de persones.

Si vols recarregar les piles de veritat, t’animo a viure l’estiu amb els Salms!

1 Qui habita a l’empara de l’Altíssim,
i reposa a l’ombra de l’Omnipotent,
2 diu al Senyor: Refugi i castell meu,
el meu Déu, en qui confio! 

Salm 91

Escrit originalment per a Catalunya Religió, el 18 de juliol de 2022.

Comparteix
Comenta

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *


Sabem que aquest és un moment difícil per a moltes persones de la nostra ciutat i fins i tot dins de la familia de la nostra Església. Com església, volem apropar-nos a tu amb l’amor que ve de Jesucrist. 

Si necessites qualsevol assistència física, espiritual, o emocional com a resultat del brot COVID-19, si us plau fes-nos saber i ens posarem en contacte amb tu.

Necessito suport