La llum de Jesús

La llum de Jesús

Aquest mes, mentre celebràvem la resurrecció de Jesús, vaig estar reflexionant sobre el profund impacte que la seva mort i resurrecció han tingut en la humanitat, i l’impacte que encara poden tenir. 

Vaig estar pensant també en les paraules de Jesús. Resulta que les paraules de Jesús, amb les quals es va referir a si mateix com a "el bon pastor", "el cep veritable", "la resurrecció i la vida", o "la llum del món", em van fer pensar sobre el seu caràcter i la seva influència a la meva vida. 

Precisament sobre “la llum del món”, en aquest article, vull compartir amb tu la importància que té per a nosaltres la “llum de Jesús”.

Viure en un món de foscor

T'imagines com seria viure en un món de foscor total? És probable que la majoria de nosaltres no pugui ni concebre-ho! La qüestió és que el món necessita llum. Sabem que el sol il·lumina el dia, mentre que la lluna i les estrelles llueixen a la nit. Allà on hi ha llum, no hi ha foscor.

En vincular-se a Déu com a “llum del món”, Jesús ens mostra que la llum és part essencial de la seva naturalesa. El seu caràcter és lluminós, i qualsevol que camini amb Ell viu en la llum. Aquesta idea de llum no és només simbòlica, sinó que té un impacte tangible en el món que ens envolta. La llum de Crist pot transformar les nostres vides, en un món de foscor.

La llum

La llum natural té un impacte significatiu en les nostres vides. El sol ens proporciona calor i llum durant el dia, ajudant al creixement de les plantes. A la nit, la lluna i les estrelles ens han servit, i encara serveixen, de guia en el cel.

Tot i que vivim en un món cada vegada més tecnològic, encara depenem instintivament de la llum en tots els aspectes de la nostra vida. La llum és molt més que només una font d'il·luminació, ja que penetra en tots els aspectes de la nostra existència, tant tangibles com espirituals. Ens atrau i ens ajuda a comprendre i revelar allò que és evident i clar. És important i essencial per a la nostra vida.

La foscor

La foscor es pot definir com “absència de llum”. Caminar en la “foscor” és com no tenir coneixement del que significa caminar en la llum. Doncs, em pregunto, per què algú triaria la foscor quan la llum està disponible?

El tema és que no pots viure tant en la llum com en la foscor, i no pots produir llum per a tu mateix. A més, navegar per la vida en la foscor ens fa arribar al final de nosaltres mateixos en frustració, desesperança o una sensació distant de la felicitat i de l’alegria. 

Crec que és per això que Jesús és la llum que anhelem. Amb Crist tenim la plenitud absoluta de la vida, perquè Ell és la llum que ens guia. Va ser per disseny diví que anhelem la llum, i la llum de Jesús expulsa la foscor de les nostres vides i del nostre món.

La foscor, nosaltres i el món

En Jesús no hi ha foscor en absolut. Amb això no vull dir que la foscor no existeixi en el nostre món, sinó que on està Crist, sempre hi ha llum. La llum, per definició, no té foscor en absolut. Perquè hi hagi foscor, ha d'haver-hi absència de llum. El disseny de Déu per a nosaltres des del principi va ser caminar amb Ell en la llum.

Però el pecat no només va enfosquir la perfecció de la creació, sinó que a més va presentar un problema amb el qual les persones al llarg de la història hauríem de lluitar. El pecat obre una bretxa entre nosaltres i impedeix que la llum resplendeixi.

És cert que la llum de Jesús expulsa la foscor de la nostra vida, i la llum de Jesús expulsa la foscor del nostre món. Però no podem abordar la foscor del nostre món fins que no comencem a il·luminar la foscor de les nostres pròpies vides. 

Penso que només quan reconeixem la foscor (pecat) en les nostres pròpies vides, comencem a permetre que la llum resplendeixi i creem un espai perquè la llibertat de Déu envaeixi les nostres vides.

La foscor del pecat obstrueix la nostra relació amb Déu. Només quan reconeixem la foscor que està dins nostre, és quan la llum de Crist pot entrar i expulsar la foscor. Quan permetem que la llum de Crist ens il·lumini, som alliberats del confinament de la foscor i podem caminar lliurement amb Ell.

Com a fills de Déu que caminem en la llum, estem cridats a portar la llum a la foscor del nostre món. Mentre caminem en la llum, la llum de les nostres vides (Jesús) resplendeix en la foscor del nostre món.

Com brilla la llum de Jesús?

La llum de Jesús brilla quan vivim les seves ensenyances i les apliquem en les nostres vides. Quan estem disposats a estimar els que són difícils d'estimar, quan ens sacrifiquem per servir als altres, quan estem disposats a ajudar als necessitats i compartir l'Evangeli amb altres, estem reflectint la llum de Jesús en el nostre món.

Això és el que significa caminar en la llum: viure segons les ensenyances de Jesús i deixar que la seva llum brilli a través nostre. Quan la llum de Jesús expulsa la foscor de les nostres vides, som lliures per a viure plenament. I quan caminem en la llum, il·luminem un món enfosquit pel pecat i atraiem altres a Crist.

Conclusió

Per tant, la llum de Jesús no només ens dona vida plena i eterna, sinó que també ens dona llibertat i coneixement. Només a través de la seva llum podem viure plenament. I com a fills de Déu, estem cridats a portar la llum de Crist al món i deixar que la seva llum brilli a través nostre.

Comentaris