Vivint una vida delitosa

Vivint una vida delitosa

Aquesta és l'última setmana de la nostra sèrie, de Friday’s, "Buscant a Jesús". Ha sigut un viatge fascinant a través dels evangelis, descobrint les riqueses d'una relació amb Jesús.

Durant aquestes últimes setmanes, hem navegat per les pàgines dels evangelis, començant amb Marc, passant per Mateu, Lluc i, finalment, arribant a Joan. Cada setmana, hem revelat les múltiples capes d'una relació amb Jesús, explorant temes com confiança, rendició i pensar com Ell.

Avui aprofito el darrer evangelista de la sèrie, Joan, per a plantejar la pregunta: ¿Com podem aprendre a viure una vida delitosa amb Jesús? Aquesta no és només una invitació a seguir-lo, sinó una crida a experimentar una vida rica i satisfactòria en la seva plenitud. Acompanya’m en aquest últim tramat de la nostra recerca mentre descobrim el secret de viure una vida autèntica i plena amb Jesús.

El propòsit de Jesús per a les nostres vides

En el fonament mateix de la seva ensenyança, Jesús revela el propòsit profund per al qual ha vingut:

"El lladre només ve per robar, matar i fer destrossa; jo he vingut perquè les ovelles tinguin vida, i en tinguin a desdir." (Joan 10:10, BCI).

El seu propòsit és clar: oferir una vida plena i rica. No és simplement una declaració, sinó una guia activa per a la nostra recerca d'una vida que transcendeix les expectatives. Jesús vol que experimentem una vida plena, lliure de l’atac de forces destructives. Per això, et convido a fer una immersió directa al cor del que Jesús ofereix: una existència amb significat, abundància i autenticitat.

La llista de Pau: elements d'una vida delitosa

En la nostra recerca d'una vida delitosa amb Jesús, m’agradaria anar més enllà dels ensenyaments directes de Jesús cap a les paraules inspirades de l'apòstol Pau. En la seva carta als Gàlates que, per cert, estem treballant a la sèrie de Diumenge de la UNIDA, Pau presenta una "Llista de Pau", una descripció detallada dels elements que caracteritzen una vida plena i satisfactòria.

Recordem aquests elements:

  1. Amor real per als altres: Pau destaca la importància de cultivar un amor autèntic i desinteressat cap als altres. Aquest amor no és condicional, sinó que reflecteix la generositat i la comprensió que Jesús ens ha mostrat.
  2. Un profund sentit de joia i gratitud: Experimentar una vida delitosa implica reconèixer les múltiples raons per ser agraït. La joia profunda no depèn de les circumstàncies externes, sinó que es deriva d'una perspectiva centrada en Jesús.
  3. Pau en totes les circumstàncies: La pau no és simplement l'absència de conflicte, sinó un estat intern de serenitat que perdura malgrat els desafiaments externs. Jesús ofereix una pau que supera la comprensió humana i que és fonamentada en la confiança en Ell.
  4. Determinació de no rendir-se quan les coses són difícils: Enfrontar les adversitats amb determinació és un element clau d'una vida delitosa. Jesús no promet una vida lliure de dificultats, sinó una força interior per superar-les amb confiança i perseverança.
  5. Ser realment una persona de bon cor: L’autenticitat és clau per a una vida plena. Jesús ens convida a ser transparents i genuïns, connectant amb els altres des del cor i construint relacions significatives.
  6. Tenir una fe real en Déu: La fe és el fonament que dona sentit a tot. Una confiança infrangible en Déu és un element essencial d'una vida delitosa, connectant-nos amb una realitat més gran que dona significat i direcció.
  7. La capacitat de ser amable: L’amabilitat és una virtut que flueix de la confiança en Jesús. És la resposta natural d'una ànima transformada, manifestant-se en accions que reflecteixen l'amor i la gràcia de Jesús.
  8. La disciplina de l'autocontrol: Una vida delitosa implica la capacitat de controlar les pròpies accions i reaccions. Jesús ens ofereix la força interior per exercir l’autocontrol, permetent-nos viure de manera equilibrada i dirigida.

Cada element d'aquesta "Llista de Pau" revela una dimensió important de la vida que tots busquem. Jesús, en la seva ensenyança i exemple, no només descriu aquests elements, sinó que ofereix la clau per experimentar-los plenament:

  • L'amor de Jesús ens capacita per estimar: Jesús és la font de l'amor desinteressat, i seguir-lo ens habilita per estendre aquest amor als altres.
  • La joia de seguir a Jesús transcendeix les circumstàncies: La nostra alegria no es basa en situacions temporals, sinó en la relació constant amb Jesús, que ens ofereix una alegria que perdura.
  • La pau de Jesús supera les circumstàncies externes: Jesús és la nostra pau enmig de les tempestes de la vida, oferint-nos una tranquil·litat que no pot ser sacsejada.
  • La determinació de Jesús ens impulsa a no rendir-nos: La nostra fortalesa per superar els desafiaments ve de la determinació que Jesús infon en nosaltres.
  • L’amabilitat de Jesús transforma les relacions: Seguir a Jesús implica manifestar la seva amabilitat en les nostres interaccions amb els altres.
  • L’autenticitat de Jesús modela la nostra autenticitat: Jesús és la nostra referència per ser autèntics, mostrant-nos tal com som i connectant amb els altres des d'aquest lloc de sinceritat.
  • La fe en Jesús dona sentit a la nostra existència: Jesús és la base de la nostra fe, donant-nos un propòsit i una direcció en la vida.
  • L’amabilitat de Jesús es manifesta en nosaltres: Seguir a Jesús ens capacita per ser persones amables, reflectint la seva gràcia en les nostres accions.
  • L'autocontrol de Jesús ens guia cap a la moderació: La disciplina de l'autocontrol és possible quan seguim l'exemple de Jesús, que va mostrar moderació en tot.

En resum, cada element d'aquesta llista no només és una descripció del que busquem, sinó també una promesa de Jesús per proporcionar-ho en abundància, “a desdir”. La vida delitosa no és només un anhel; és una realitat a la qual ets cridat a viure mitjançant la relació amb Jesús.

El significat de "delitosa"

La tria de la paraula "delitosa" no és fortuïta; és una elecció deliberada que aprofundeix en la riquesa de la vida que Jesús ofereix. Mirem detalladament el significat d'aquest terme:

  • Poc comuna i extraordinària: La paraula "delitosa" no és una elecció quotidiana, cosa que la fa destacar i captar l'atenció. Aquesta inusualitat reflecteix la invitació de Jesús a viure una vida poc comuna, allunyada de les expectatives convencionals.
  • Dolça i satisfactòria: "Delitosa" comunica una dolçor i satisfacció que va més enllà dels plaers temporals. Jesús ofereix una satisfacció profunda que no es desvaneix amb les fluctuacions de la vida, una dolçor que permea tots els aspectes de la nostra existència.
  • Lluminosa i vibrant: La vida delitosa amb Jesús és lluminosa. És una existència que resplendeix amb la veritat, la bondat i la gràcia. Seguir a Jesús no només il·lumina les nostres vides, sinó també les vides dels altres al nostre voltant.
  • Relació entre una vida delitosa i seguir a Jesús: La connexió entre una vida delitosa i seguir a Jesús és intrínseca. Jesús no només parla d'una vida rica i satisfactòria, sinó que Ell mateix és la font d'aquesta vida. A mesura que explorem aquesta relació:
    • Confiem en Jesús: La confiança en Jesús és el primer pas cap a una vida delitosa. Quan confiem en la seva guia i provisió, obrim les portes a una experiència que supera les nostres pròpies capacitats i expectatives.
    • Ens rendim a la seva voluntat: La rendició a Jesús implica deixar anar les nostres pròpies agendes i somiar els somnis de Déu per a nosaltres. Aquest acte de rendició ens allibera per viure una vida alineada amb la seva voluntat, conduint-nos cap a una satisfacció més profunda.
    • Pensem com Jesús: L'adopció del pensament de Jesús és un element clau d'una vida delitosa. Aprendre a veure el món amb els ulls de Jesús ens permet abraçar la veritat, la gràcia i l'amor, que són els fonaments d'una vida plena.

Per tant, una vida delitosa amb Jesús transcendeix les normes convencionals de la felicitat. Amb Jesús, la vida delitosa adquireix una singularitat que es manifesta de diverses maneres:

  • Excepcional: Destaca per la seva excepcionalitat, allunyada de les fluctuacions temporals i les expectatives socials. Cada persona recorre un camí únic cap a la plenitud.
  • Satisfactòria: No es mesura només pel que tenim materialment, sinó per la riquesa espiritual i emocional que experimentem. Jesús ofereix una satisfacció que perdura més enllà de les circumstàncies canviants.
  • Lluminosa: Reflecteix la llum de Jesús enmig de la foscor del món, beneficiant no només la nostra existència, sinó també il·luminant el camí per als altres.

En resum, una vida delitosa amb Jesús és més que una vida comuna; és una oportunitat d'abraçar la singularitat, experimentar la satisfacció profunda i irradiar la lluminositat de la presència de Jesús. És una invitació a viure de manera que transcendeix les expectatives, abraçant la vida abundant que Jesús ofereix amb generositat i amor.

Invitació a la recerca contínua de Jesús

Per tant, buscar a Jesús no és un esdeveniment únic, sinó un procés continu. És un viatge dinàmic que implica creixement, aprenentatge i transformació contínua. Cada dia ofereix noves oportunitats per aprofundir la relació amb Jesús i descobrir més sobre la vida delitosa que Ell ofereix.

Això sí, buscar a Jesús implica un compromís amb el creixement constant. És un viatge espiritual que no té fi, amb cada pas portant-nos més a prop de la plenitud que Jesús ofereix. El creixement constant és una expressió de la nostra dedicació i desig de viure en la plenitud de la seva gràcia.

La confiança és el fonament de la recerca de Jesús. Et convido a reflexionar sobre la teva pròpia confiança en Jesús com a guia cap a la vida abundant. A través d'aquesta reflexió, pots enfortir la certesa que seguir els passos de Jesús és la clau per experimentar una vida rica i satisfactòria.

Què significa per a tu confiar en Jesús i com aquesta confiança ha influït en les teves decisions i perspectives?

T’animo a considerar les teves experiències prèvies en les quals seguir a Jesús ha portat a una vida més plena i significativa. Aquesta reflexió pot reforçar la convicció que la vida amb Jesús és, de fet, el camí cap a la plenitud i l'abundància.

Et convido també a apropar-te més a una vida delitosa seguint Jesús i a prendre passos pràctics per aconseguir-ho. Això pot implicar:

  • Comprometre't en la pregària i la meditació: Dedica temps regulars a la pregària i la meditació per establir una connexió més profunda amb Jesús. A través d'aquesta pràctica, pots experimentar la seva presència de manera més tangible.
  • Participar activament en comunitats de creients, com la UNIDA, per compartir experiències, aprenentatges i suport mutu en el viatge amb Jesús. La comunitat proporciona un espai per al creixement conjunt i la inspiració contínua.
  • Aplicar els principis de Jesús a la teva vida quotidiana mitjançant petites accions basades en l'amor, la gràcia i la compassió, transformant la teva existència i influint positivament en els altres.

Conclusió

Arribar al final d'aquest viatge "Buscant a Jesús" no és la conclusió, sinó més aviat un punt de partida cap a una vida delitosa amb Jesús.

Ara et plantejo una qüestió crucial: ¿Com pots aplicar avui mateix allò que has après sobre seguir a Jesús per viure una vida delitosa? Aquesta no és una crida abstracta, sinó una invitació personal a traduir les veritats descobertes en accions concretes i canvis de vida.

T'animo a compartir les teves reflexions als comentaris o amb amics i familiars. La bellesa d'aquesta jornada radica en compartir-la. Amb cada experiència compartida, es construeix una connexió conjunta d'inspiració i creixement, transformant la cerca de Jesús en una comunitat viva i activa.

Recorda que la vida delitosa amb Jesús, reitero, no és un destí final; és una jornada constant d'aprenentatge, creixement i descobriment. Que aquesta informació sigui el trampolí cap a una vida plena de significat, abundància i autenticitat, amb Jesús com a guia constant.

Comentaris