L'obra mestra en procés

L'obra mestra en procés

Quan pensem en la plastilina, molts de nosaltres recordem els nostres dies d’escola primària, quan jugàvem amb aquesta massa mal·leable i ens divertíem creant tota mena de formes i figures. La plastilina ens donava una sensació de llibertat i possibilitats infinites. ¿No és cert?

Però, t’has parat a pensar com seria si intentéssim modelar amb plastilina seca? En lloc de ser mal·leable, es desfaria i seria impossible donar-li forma. Aquesta comparació em porta a reflexionar sobre la nostra vida espiritual.

Avui vull parlar-te d’una veritat sorprenent: Déu és un artista. Suposo que ja ho saps, però no només va crear els cels i la terra, sinó que també ens va crear a nosaltres com a les seves obres mestres. Cadascú de nosaltres és una creació única i especial, plena de potencial i propòsit. Això és un recordatori que el nostre viatge espiritual és un procés constant de formació i transformació.

Aprofundirem en aquesta fascinant veritat i mirarem com Déu vol treballar en les nostres vides per fer-nos cada vegada més semblants a la persona que estem cridats a ser. Com a creients, som les seves obres mestres en procés i tenim l’oportunitat de descobrir com ser modelats per les seves mans amoroses.

Modelant-nos segons el Seu propòsit

Com a creador dels cels, la terra i tot el que hi ha en ella, Déu té el poder i la saviesa per donar forma a tota la creació. La nostra existència és testimoniatge de la seva gran obra i és només el començament de la seva visió per a nosaltres. Ell ens veu com a fang preciós que pot ser transformat en alguna cosa extraordinària.

Quan enfrontem proves i tribulacions, és fàcil perdre la perspectiva i qüestionar el propòsit de Déu. Però en aquests moments, Déu està treballant activament per modelar-nos. Tal com llegim a Jaume 1:2-4, les proves ens permeten desenvolupar la constància i la perseverança, essencials per al nostre creixement espiritual. Déu no només ens modela en els moments fàcils, sinó també en els temps difícils.

Així com el terrisser agafa l'argila i li dóna forma, Déu ens agafa i ens modela segons el seu amor perfecte. Ens modela amb paciència, dedicació i cura, tenint en compte cada detall de la seva obra en nosaltres. A través dels alts i baixos de la vida, Déu treballa per aconseguir la seva visió completa en cadascun de nosaltres.

A mesura que avancem en aquest procés de “modelatge diví”, podem experimentar canvis profunds en les nostres vides. Les nostres actituds, valors i perspectives es transformen. Ens convertim en reflexos de l'amor i la gràcia de Déu. Com a obres mestres en procés, portem la seva empremta divina en cada part de la nostra existència.

El goig enmig de les dificultats

És important diferenciar la felicitat, que sovint està vinculada a circumstàncies favorables i esdeveniments externs, del goig, que és una actitud interna i duradora. El goig és una pau profunda i una alegria que transcendeix les situacions difícils que podem enfrontar.

En el procés de modelatge diví, les proves i els desafiaments juguen un paper crucial. En comptes de veure aquestes dificultats com a obstacles insuperables, podem trobar una font de goig en el creixement de la nostra fe i la confiança en Déu.

A través de les proves, som convidats a desenvolupar una fe més profunda i una relació més íntima amb el nostre Creador.

La resistència és una clau per superar els desafiaments. Enfrontar les dificultats amb coratge i determinació ens permet créixer i madurar. Quan ens aferrem a la nostra fe enmig de les adversitats, descobrim que la nostra fortalesa i confiança es reforcen. Aquesta resistència és essencial per afrontar els obstacles i continuar en el procés de ser modelats per Déu.

En comptes de buscar una vida lliure de dificultats, com sempre ho diem, podem abraçar les dificultats com a oportunitats per créixer i ser transformats. Quan canviem la nostra perspectiva i veiem les proves com a part integral del procés de modelatge, podem trobar una alegria profunda i duradora enmig de les dificultats. El goig no està determinat per les circumstàncies externes, sinó per la nostra connexió amb Déu i la confiança en el seu propòsit per a nosaltres.

Deixant-nos formar per les mans del terrisser diví

El terrisser és un artista que treballa amb l'argila amb cura i habilitat per crear belles peces. De la mateixa manera, Déu és el nostre terrisser diví, que ens modela amb amor i propòsit. Ens forma amb paciència i habilitat per convertir-nos en obres mestres que reflecteixin la seva imatge.

Durant els temps difícils, podem experimentar resistències i pors que ens impedeixen ser totalment modelables. A vegades ens aferrem a les nostres pròpies idees i control, i ens resistim al procés de canvi i transformació. També podem tenir por dels desafiaments i incerteses que comporta el fet de ser modelats per Déu. Penso que és important reconèixer aquestes resistències i pors i confiar en el poder transformador de Déu per superar-les.

Déu té un propòsit profund en amassar-nos i fer-nos modelables. Ens modela perquè ens coneix a fons i sap el potencial que tenim per a la seva glòria. A través del procés de modelatge, Déu treballa en les nostres vides per eliminar les imperfeccions, trencar les barreres i revelar la nostra veritable essència com a obres mestres.

En aquest procés, aprenem a confiar en les mans del terrisser diví. Déu ens convida a rendir-nos a la seva direcció i a deixar que ens modeli segons la seva voluntat. A mesura que ens oblidem de nosaltres mateixos i ens centrem en Déu, experimentem la llibertat i la plenitud de ser modelats per la seva gràcia i amor.

El paper transformador de Jesús

Jesús és com l'aigua que suavitza l'argila, infonent-nos amb la gràcia de Déu, amor i veritat. La seva presència a les nostres vides ens ajuda a suavitzar els nostres cors i a eliminar tot allò que ens impedeix ser totalment modelables per Déu. És a través de la seva obra redemptora que podem experimentar una purificació profunda i un canvi interior durador.

Per a ser modelats per Déu, és important tenir cors nets i mal·leables. Jesús ens convida a acostar-nos a Ell amb humilitat i a permetre que ens transformi. Quan ens penedim dels nostres pecats i confiem en el perdó i la gràcia de Déu, els nostres cors es purifiquen i es fan receptius per al treball diví de modelatge.

A Romans 12:1-2, l'apòstol Pau ens recorda la crida a ser transformats per Déu. Ens exhorta a oferir els nostres cossos com a sacrifici viu, sant i agradable a Déu, i a no conformar-nos als patrons d'aquest món, sinó a ser renovats en el nostre enteniment. A través de la rendició a Déu i de l'aliança amb Jesús, som capacitats per experimentar una transformació profunda en la nostra manera de pensar, sentir i viure.

Quan permetem que Jesús tingui un paper central en el nostre modelatge, ens obrim a una experiència de vida plena i significativa. La seva presència, la seva ensenyança i el seu exemple ens guien cap a una figura més plena de la imatge de Déu en nosaltres.

Amb Jesús com a mestre i guia, som capacitats per a viure una vida de propòsit i impactar el món que ens envolta.

El camí cap a la transformació

Quan acceptem Jesús com a Senyor i Salvador, donem el primer pas cap a la transformació. La seva presència en les nostres vides és com una llavor que creix i dona lloc a canvis profunds. Però el procés de modelatge no s'acaba amb la nostra decisió inicial; és un viatge continu en què Déu treballa en nosaltres per aconseguir el seu propòsit.

Déu és un artista pacient i amorós que continua obrant en les nostres vides després de la nostra conversió. Crec que és important reconèixer que el modelatge és un procés de tota la vida, en què Déu ens modela progressivament per assemblar-nos més a Crist. A mesura que seguim a Jesús i obrim la porta als canvis que ell vol fer en nosaltres, experimentem un creixement espiritual constant i una connexió més profunda amb Déu.

La vida en si mateixa presenta desafiaments i dificultats que poden endurir-nos i dificultar el procés de modelatge. Les circumstàncies adverses, les temptacions i els obstacles poden posar a prova la nostra fe i resistència. No obstant això, enmig d'aquests desafiaments, hi ha una oportunitat per a créixer i aprendre a confiar més en Déu.

Com l'argila en mans del terrisser, les dificultats poden trencar la nostra resistència i revelar les àrees de la nostra vida que necessiten ser modelades. Quan ens enfrontem a les adversitats amb una actitud de rendició a Déu, descobrim que la nostra fe s’enforteix i la nostra confiança en el seu propòsit es consolida.

Abraçant el nostre propi camí de creixement

En el món actual, sovint estem exposats a les narratives de la cultura de comparació, on es valora més allò que tenen o aconsegueixen altres persones. No obstant això, Déu ens recorda que som únics i valuosos als seus ulls. Cada persona és creada a imatge de Déu, amb dons, talents i un propòsit específic. No hi ha una única manera de créixer espiritualment, sinó que cadascú té un camí únic dissenyat per Déu.

Comparar-nos amb altres persones és una trampa que pot desviar-nos del nostre propi camí de creixement. Quan ens comparem, tendim a minimitzar els nostres propis avenços i a envejar els èxits dels altres. No obstant això, Déu ens crida a abraçar la nostra pròpia història i el nostre propi creixement espiritual. En lloc de buscar ser com algú altre, hem de buscar ser la millor versió de nosaltres mateixos, seguint les petjades que Déu ha preparat per a nosaltres.

Una bella imatge que podem considerar és la diversitat de mètodes i temps utilitzats pel terrisser per a cada gerro. El terrisser coneix l'argila i sap com tractar-la per aconseguir el resultat desitjat. De la mateixa manera, Déu té coneixement profund de cada individu i utilitza diferents mètodes i temps per modelar-nos segons el seu pla. No hi ha un patró fix o una línia de temps establerta per al nostre creixement espiritual. Cada etapa del procés és significativa i contribueix a l'obra mestra que Déu està fent en nosaltres.

Obres mestres de les mans del terrisser diví

Un dels aspectes més significatius del nostre camí de fe és reconèixer la marca de pertinença de Déu a les nostres vides. Quan acceptem a Jesús com a Senyor i Salvador, ens convertim en fills i filles de Déu, i la seva presència divina ens acompanya en tot moment. Aquesta connexió íntima amb el Creador ens confirma que som part de les seves obres mestres, creades amb amor i propòsit.

El passatge d'Isaïes 64:8 ens recorda la relació profunda entre Déu i nosaltres com a fang emmotllable. Com un terrisser treballa l'argila per aconseguir una forma desitjada, Déu ens modela i ens transforma segons el seu pla perfecte. Com hem dit abans, això ens convida a abraçar les nostres lluites i desafiaments com a oportunitats per ser modelats per les mans amoroses del nostre Creador. A mesura que passem per moments de dificultat, dolor o prova, Déu està obrant en nosaltres per revelar la seva imatge i semblança cada vegada més clarament.

Conclusió

A mesura que arribem a la conclusió d'aquesta reflexió sobre ser una obra mestra en procés, vull convidar-te a emprendre un moment de reflexió personal i a compartir les teves experiències amb altres persones del teu entorn. Aprofita aquesta oportunitat per aprofundir en el teu propi camí de creixement espiritual i descobrir com Déu treballa en la teva vida per reparar els trossos trencats i transformar-te en alguna cosa encara més bella i significativa.

Penso que, en aquest procés de transformació, és essencial permetre que Déu entri en les nostres vides i ens renovi des de dins. Com un terrisser que repara una obra trencada, Déu té la capacitat de restaurar allò que està danyat o desgastat en nosaltres. Permetre que Déu faci aquesta obra de restauració i transformació és un acte d'obediència i confiança en el seu amor i poder transformatiu.

En acabar aquesta reflexió, vull concloure amb una cita o frase d'ànim relacionada amb l'obra mestra en procés. Que aquestes paraules ressonin en el teu cor i et recordin que el treball que Déu està fent en tu és un procés continu i que estàs en mans del millor terrisser, el qui et modela amb amor, paciència i gràcia infinita.

"La transformació és un viatge constant cap a la manifestació de la nostra veritable essència. Sigues pacient i confia en el terrisser diví que fa de tu una obra mestra en procés." 

Que aquesta cita t'inspiri i et recordi la bellesa i l'esperança que hi ha en el procés de ser una obra mestra de Déu. Sigues obert a la seva direcció, abraça els desafiaments i confia en la seva fidelitat per transformar-te en alguna cosa extraordinària.

Comentaris