Preparem-nos per l’aniversari de Jesús

Preparem-nos per l’aniversari de Jesús

Ja som a desembre, i les persones més “fans” del Nadal ja tenim la casa engalanada des de fa dies. Hi ha qui després de castanyada ja posa l’arbre de Nadal i el pessebre, i hi ha qui el 24 col·loca quatre llumetes al menjador i ja en té prou.

Fans del Nadal

Siguis més o menys fan del Nadal, segur que no és una festa que et deixi indiferent. És pràcticament impossible caminar pel carrer o obrir qualsevol xarxa social sense que et vegis bombardejat per anuncis de productes i/o experiències nadalenques. I això no al desembre, sinó ja des de novembre!

Treballant a un supermercat, cada any puc veure com a finals d’octubre ja comencem a tenir torrons i calendaris d’advent. Ara ja fa dues setmanes que tenim pràcticament un passadís sencer dedicat a productes, tant alimentaris com decoratius, de Nadal, i les joguines i els pernils s’estan convertint en els productes estrella.

És dolent aquest consumisme pre-Nadal? És necessari tenir la casa perfecta, el vestit ideal, el millor menú i encertar els regals per tota la família?

Escoltant nadales aquests dies, hi ha una cançó que m’agrada molt i que m’enfoca en el que realment significa el Nadal: un recordatori del naixement de Jesús, el seu aniversari!

L’aniversari de Jesús

Però en lloc de fer una festa per celebrar aquest naixement, ho hem convertit en una festa per estar amb la família i els amics. Evidentment, el fet de tenir vacances durant aquestes dates ens permet trobar-nos amb els éssers estimats, sobretot amb aquells que no solem coincidir durant l’any, i és una molt bona oportunitat per gaudir i estar junts. Però no perdem de vista a qui realment hem de dedicar aquest temps.

Què passaria si es tractés del teu d’aniversari i ni tan sols et convidessin a la teva pròpia festa? I si tothom s’intercanviés regals, però, en canvi a tu no et donessin res? Això estem fent amb el Nadal, no el centrem en la figura de Jesús.

Però què li podem donar a Jesús, que no tingui ja? Doncs precisament la nostra atenció, el nostre temps, la nostra confiança i, per sobre de tot, el nostre cor. Són regals que hem d’entregar nosaltres voluntàriament, no ens obliga i no ho farà mai.

Preparem els nostres cors

I totes aquestes setmanes de preparar la casa, de fer les compres i de pensar en tots els detalls de les festes, podem mirar de destinar-les a preparar una altra cosa: el nostre cor.

Estem en temps d’advent, un temps d’espera. Siguem sincers, a la majoria de nosaltres no ens agrada esperar. Ho considerem una pèrdua de temps. Però en aquesta espera, Déu treballa en les nostres vides. Ara, que estem esperant el Nadal, i cada dia de l’any, encara que sovint no ho veiem perquè ens manca perspectiva. Tinguem la valentia de confiar en les promeses que Déu ens ha fet i aprenguem a descansar en el seu temps.

“És bo d’esperar en silenci la salvació del Senyor.”

Lamentacions 3:26

El Nadal en família

I després de recordar que el que celebrem és l’aniversari de Jesús i de preparar el nostre cor i aprendre a esperar en Ell, passem aquest Nadal en família! Déu vol una família més que qualsevol altra cosa aquest Nadal. Una família de creients que mai para de créixer, i amb qui Jesús vol compartir aquesta celebració.

Rebem amb els braços oberts els nostres germans i germanes, i invitem a aquells que no el coneixen a experimentar l’amor de Déu a través del Nadal. Parlem-los de què ha fet la persona de Jesús a la nostra vida, i per què una data com aquesta és tan important per nosaltres.

I amb tot això, diguem “feliç aniversari” a Jesús, i regalem-li el millor de nosaltres.

Però quan va arribar la plenitud del temps, Déu envià el seu Fill, nascut d’una dona, nascut sota la Llei.

Gàlates 4:4

Comentaris